Inhoudsopgave:

  1. Wat voor soort dier is een kreeft?
  2. Welke dieren eten kreeft?
  3. Welke dieren hebben scharen?
  4. Hoe lang kan je een levende kreeft bewaren?
  5. Wie eet kreeft?
  6. Hoe kreeft levend houden?

Wat voor soort dier is een kreeft?

Malacostraca Zeekreeften/Klasse

Welke dieren eten kreeft?

Vijanden van kreeften zijn voornamelijk vissen, maar de kleinere exemplaren, die net het larve-stadium zijn ontgroeid, worden door van alles belaagd.

Welke dieren hebben scharen?

Kreeften en krabben zijn de grootste dieren die onder deze groep vallen. Kleinere dieren zijn bijvoorbeeld de pissebed. Lang niet alle kreeftachtigen hebben scharen. Veel kreeftachtigen worden dan ook onterecht 'kreeft' genoemd, zoals bijvoorbeeld de langoest.

Hoe lang kan je een levende kreeft bewaren?

U kunt een levende kreeft een dag bewaren in een vochtige doek in uw koelkast. U kunt een gekookte kreeft twee dagen bewaren door ze hermetisch te verpakken in aluminiumpapier of verschoudfolie en in de koelkast te leggen.

Wie eet kreeft?

Vijanden van kreeften zijn voornamelijk vissen, maar de kleinere exemplaren, die net het larve-stadium zijn ontgroeid, worden door van alles belaagd.

Hoe kreeft levend houden?

Kies er in de viswinkel de kreeften uit die een actieve indruk geven. Let er ook op dat ze in een schone tank zitten. Eens thuis wikkel je ze in een losse, vochtige doek en kan je ze 1 à 2 dagen bewaren in een apart vak in de koelkast. Er bestaan 2 soorten kreeften: de Canadese-Amerikaanse en de Europese kreeft.