Inhoudsopgave:

  1. Hoe gaan we verspilling tegen?
  2. Hoe betalen Too Good To Go?
  3. Waarom verspilling tegengaan?
  4. Welk voedsel wordt het meest weggegooid?
  5. Wat is een verspilling?

Hoe gaan we verspilling tegen?

Bewaar eten op de goede plek Door eten op de juiste plek en bij de juiste temperatuur te bewaren blijft het langer goed. Je hoeft dan minder snel iets weg te gooien. Sommige soorten groente en fruit blijven langer goed in de groentelade in je koelkast, en andere soorten juist buiten de koelkast.

Hoe betalen Too Good To Go?

Betalen kan via creditcard, iDeal en PayPal. Ik heb gekozen voor PayPal, dan word je gewoon doorgestuurd naar de app van je bank.

Waarom verspilling tegengaan?

Met het verspillen van voedsel, verspil je ook alle grondstoffen en hulpbronnen die voor de productie zijn gebruikt, zoals vruchtbaar land, water, arbeid en energie. Als we geen voedsel verspilden, konden we deze landbouwgrond en het benodigde water teruggeven aan de natuur en energie besparen.

Welk voedsel wordt het meest weggegooid?

9,5% van het gekochte voedsel wordt verspild. In 2016 was dit 11,1% en in 2010 13,6%. Brood, zuivel, groente, fruit en aardappelen worden het meest verspild. In absolute hoeveelheden vindt hier wel de grootste daling plaats (met uitzondering van aardappelen; hiervan wordt juist meer verspild).

Wat is een verspilling?

verspilling - Zelfstandignaamwoord 1. het teloor laten gaan van iets waardevols door nalatigheid ♢ De verspilling van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde is een bron van grote zorg. Woordherkomst Naamwoord van handeling van verspillen met het achtervoegsel -ing.