Inhoudsopgave:

  1. Welk zand voor ondergrond kunstgras?
  2. Welk zand voor egaliseren?
  3. Waarom Stabilisatiedoek onder kunstgras?
  4. Wat te doen onder kunstgras?
  5. Welk zand onder beton?
  6. Wat doet Stabilisatiedoek?

Welk zand voor ondergrond kunstgras?

Wij raden aan om onder het kunstgras een kunstgras zandbad van 3 tot 5 cm straatzand, rijnzand, instrooizand of brekerszand te leggen. Als de huidige grond slecht water afvoert, is het verstandig om een laag van 10 tot 15 cm aan te brengen. Het is ook mogelijk om een ondergrond van gebroken puin of lavazand te maken.

Welk zand voor egaliseren?

Breng een laag van 10 a 15 cm steen puin (gebroken puin) aan en tril deze goed aan. Om de toplaag makelijk te egaliseren komt daar overheen een laag van 2 to 5 cm brekerzand. Mix het zand nooit met cement, hierdoor wordt de waterafvoer beperkt.

Waarom Stabilisatiedoek onder kunstgras?

Allereerst zorgt een stabilisatiedoek voor een stevigere ondergrond: deze doeken zijn sterker dan worteldoeken. Daarnaast voorkomt het ook de ontwikkeling van onkruid door het kunstgras. Dit scheelt aan de ene kant natuurlijk tijd, maar het voorkomt ook onregelmatigheden onder het kunstgras.

Wat te doen onder kunstgras?

Zandbed, beton, stabilisé, tegels of vlonders zijn ondergronden die prima geschikt zijn voor kunstgras.

Welk zand onder beton?

Dekzand / betonzand om de ondergrond vlak te maken zodat het beton hierop gestort kan worden. Zorg ervoor dat de zandlaag verdicht / aangetrild wordt voor het beste resultaat. Op het vlakke zandbed wordt folie gelegd zodat er geen vocht uit de beton kan ontsnappen. Dan wordt de bewapening aangebracht.

Wat doet Stabilisatiedoek?

Een stabilisatiedoek is het doek dat tussen het gras en de ondergrond geplaatst wordt, om de grond egaal te houden en onkruid te voorkomen.