Inhoudsopgave:

  1. Kan je fietsen met oortjes?
  2. Wat luisteren tijdens fietsen?
  3. Hoe werkt Bone Conduction?
  4. Is het legaal om muziek te luisteren op de fiets?
  5. Hoe AfterShokz dragen?
  6. Welke AfterShokz kopen?

Kan je fietsen met oortjes?

Het is niet verboden, maar het kan wel gevaarlijke situaties opleveren, omdat het je afleidt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid op de fiets, maar je mag het andere verkeer niet hinderen of in gevaar brengen. Als je een gevaarlijke situatie veroorzaakt, kun je een bekeuring krijgen.

Wat luisteren tijdens fietsen?

Handsfree bellen en muziek luisteren is wel toegestaan. Bijvoorbeeld via oordopjes waarbij je de knopjes aan het snoer gebruikt voor het beantwoorden van een telefoongesprek. Je moet wel zorgen dat je het omgevingsgeluid nog hoort. Dit kun je doen door maar één oordopje te gebruiken of het volume laag te zetten.

Hoe werkt Bone Conduction?

Bone conduction oordopjes bestaan uit 2 kleine speakers die met een nekband aan elkaar vastzitten. Zodra je muziek afspeelt, sturen de speakers de trillingen van het geluid via je botten naar het slakkenhuis. Hier worden deze trillingen weer doorgestuurd naar de gehoorzenuwen, waardoor het in de hersenen terechtkomt.

Is het legaal om muziek te luisteren op de fiets?

Sinds mag u geen elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vasthouden tijdens het fietsen. Handsfree bellen en muziek luisteren is wel toegestaan. Als u stilstaat mag u uw telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat vasthouden en gebruiken.

Hoe AfterShokz dragen?

Uniek aan de hoofdtelefoons van AfterShokz, en dus ook aan de AfterShokz Trekz Air, is dat zij niet op de traditionele manier geluid in de oren blazen. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van botgeleiding. De koptelefoon draag je niet in je oor maar vóór je oor. De speciale geleiders plaats je op je jukbeenderen.

Welke AfterShokz kopen?

Als je een ultralicht model wilt, dan is de AfterShokz Trekz Air een goede optie. Kijk je enkel en alleen naar het volume van het geluid dan is de AfterShokz Trekz Titanium de perfecte keuze. Ook als je budget beperkter is, ga je voor de AfterShokz Trekz Titanium.