Inhoudsopgave:
- Hoe koud moet wijn?
- Welke wijn drink je koud?
- Welke temperatuur Rose drinken?
- Hoeveel graden champagne drinken?
- Hoe koud drink je dessertwijn?
Hoe koud moet wijn?
Een soepele, lichtfruitige
wijn kun je het beste koelen op 12 à 16°C. Terwijl je een vollere, krachtigere rode
wijn juist
moet koelen op 16 à 18°C.
Welke wijn drink je koud?
IDEALE SERVEERTEMPERATUREN VAN WIJN- Frisse, zeer fruitige witte wijnen: 8-10 graden (3 uur koelen)
- Volle, aromatische witte wijnen: 10-12 graden (1,5 tot 2 uur koelen of een half uurtje vantevoren uit de koelkast)
- Fruitige rode wijnen: 14-16 graden (half uurtje koelen)
Welke temperatuur Rose drinken?
Rosé serveer je gekoeld op 8-10 graden. Bewaar je
rosé drank 3 uur in de koelkast voor de juiste
temperatuur.
Hoeveel graden champagne drinken?
Te warme
champagne gaat spuiten, is de temperatuur van je
champagne te koud, dan lever je in op smaak. De beste temperatuur zou tussen de 8 en 10
graden Celsius liggen.
Hoe koud drink je dessertwijn?
Dessertwijnen. Zoals ik al eerder schreef,
hoe zoeter de
wijn,
hoe kouder je deze serveert en dat geldt zeker voor
dessertwijnen. Deze
wijn geserveerd op een temperatuur van 6-8˚C brengt de complexe aroma's en smaken naar boven. Eiswein is een volle friszoete
wijn die heel goed als
dessertwijn gedronken kan worden.