Inhoudsopgave:

 1. Hoe maak je een gipswand?
 2. Kan je een gipsplaat verven?
 3. Hoe maak je regelwerk muur?
 4. Kun je fermacell verven?
 5. Welke dikte gipsplaat voor wand?
 6. Welke gipsplaat voor wc?
 7. Kun je op elke gipsplaat stucen?
 8. Kan je op elke gipsplaat stucen?
 9. Hoe maak je regelwerk?
 10. Welke balk voor wand?

Hoe maak je een gipswand?

Hoe maak ik een gipsplaten scheidingswand?
 1. Meet de wand op. Meet alle maten op van de plek waar de scheidingswand van gipsplaten gaat komen. ...
 2. Teken de wand af op de grond. ...
 3. Teken de wand af op de muur. ...
 4. Knip de staanders op maat. ...
 5. Plak akoestische tape. ...
 6. Start het raamwerk van profielen. ...
 7. Plaats de eerste 'losse' staander. ...
 8. stap 8.

Kan je een gipsplaat verven?

Een gipsplaten muur kun je zonder problemen verven. Wel is het belangrijk dat je de naden en schroefgaten eerst vult met gipsplaatvuller en dat je de muur in de voorstrijk zet. Gipsplaten hebben namelijk een behoorlijk zuigende werking. ... Op de verpakking staat vermeld hoeveel m2 je kunt verven.

Hoe maak je regelwerk muur?

Gipsplaten wand met houten frame
 1. Breng een regelwerk aan, dat als frame dient voor de wand. U heeft voor een regelwerk de keuze tussen hout en metaal. ...
 2. Indien u gipsplaat van 9,5 mm gebruikt adviseren wij u staanders om de 30 cm te plaatsen i.v.m. de stevigheid. Bevestig de gipsplaat aan één kant van de scheidingswand.

Kun je fermacell verven?

tip: we hebben wat kleurpigment onder het produkt in de emmer gemengd om beter te zien waar we al geweest waren op de platen. Daarna het oppervlakige stof weggewassen en daarop een eerste grondlaag verf en dan opnieuw controle van de platen en hier en daar nog wat retouchewerk met hetzelfde vulmiddel.

Welke dikte gipsplaat voor wand?

Gipsplaten voor de wand Voor het optrekken van een nieuwe (scheidings)wand kunnen gipsplaten met een dikte van 12,5 mm gekozen worden. De iets dikkere platen bieden meer stevigheid, waardoor de muur enigszins belast kan worden.

Welke gipsplaat voor wc?

Groene gipsplaat en gipsplaten voor in de badkamer Speciaal voor deze vochtige plekken zijn er groene gipsplaten: gipsplaten voor badkamer, toilet en keuken. Deze platen zijn behandeld met een waterwerend product en zijn daardoor meer geschikt voor plekken waar water wordt gebruikt.

Kun je op elke gipsplaat stucen?

Qua stucwerk is er een keuze tussen het stucen van de gipsplaten of door middel van spack spuiten. Beiden geven een mooi resultaat, afhankelijk van persoonlijke smaak zal er een keuze gemaakt kunnen worden. Daarnaast is het goed om te weten dat spack spuiten over het algemeen goedkoper is.

Kan je op elke gipsplaat stucen?

Er zijn twee opties om een muur of plafond van gipsplaten af te laten werken. U kunt ervoor kiezen om de gehele gipsplaat te stucen of u kunt alleen de naden en schroefgaten van de gipsplaten laten afwerken.

Hoe maak je regelwerk?

Stappenplan om regelwerk op de muur te maken
 1. Stap 1. Plaats de houten balken om de 40 cm tegen de muur. ...
 2. Stap 2. Breng elektra en andere leidingen aan, waarna het isolatie materiaal aangebracht kan worden.
 3. Stap 3. Meet de hoogte op en teken dit af op de gipsvezelplaat min 1 cm . ...
 4. Stap 4. ...
 5. Stap 5. ...
 6. Stap 6.

Welke balk voor wand?

Het houten frame, ook wel rachelwerk genoemd, geldt als het fundament van de scheidingswand. Hiervoor worden vaak balken van Vurenhout gebruikt. De dikte van de te gebruiken balken is afhankelijk van de dikte van het deurkozijn en de te gebruiken MPF platen en gipsplaten.