Inhoudsopgave:

  1. Welke pijnstiller bevat propyfenazon?
  2. Waar zit propyfenazon in?
  3. Hoelang mag je propyfenazon gebruiken?
  4. Wat is vergelijkbaar met Saridon?
  5. Wat lijkt op Saridon?

Welke pijnstiller bevat propyfenazon?

Propyfenazon en paracetamol werken pijnstillend en koortsverlagend. Propyfenazon werkt ook een beetje ontstekingsremmend. Coffeïne versterkt mogelijk het pijnstillende effect en werkt opwekkend.

Waar zit propyfenazon in?

Propyfenazon is een pijnstiller, vaak gebruikt in combinatie met paracetamol en cafeïne (bijvoorbeeld in Saridon®). Het is sinds 1951 internationaal op de markt. Propyfenazon is een antipyretische stof, dat wil zeggen dat het zorgt dat de lichaamstemperatuur niet te veel oploopt, bijvoorbeeld bij koorts.

Hoelang mag je propyfenazon gebruiken?

Medicijnen van de groep ACE-remmers en Angiotensine-II-blokkers, gebruikt bij hoge bloeddruk en hartfalen. De propyfenazon in dit medicijn kan de werking van deze medicijnen verminderen. Gebruik deze pijnstiller daarom alleen kortdurend (dus maximaal een paar dagen).

Wat is vergelijkbaar met Saridon?

Als paracetamol niet voldoende werkt, adviseren artsen meestal de ontstekingsremmende pijnstillers diclofenac, ibuprofen of naproxen.

Wat lijkt op Saridon?

Als paracetamol niet voldoende werkt, adviseren artsen meestal de ontstekingsremmende pijnstillers diclofenac, ibuprofen of naproxen.