Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent cartoonist?
 2. Hoe zijn cartoons ontstaan?
 3. Wat verdient een 3D Artist?
 4. Hoe zijn spotprenten ontstaan?
 5. Wat doet een 3D ontwerper?
 6. Wat doet een 3D modelleur?
 7. Welke problemen ontstaan door spotprenten?
 8. Hoe interpreteer je een spotprent?

Wat betekent cartoonist?

ontwerper en tekenaar van cartoons, meestal voor kranten.

Hoe zijn cartoons ontstaan?

Waarschijnlijk bestaan er al spotprenten sinds mensen hun omgeving tekenen. Er bestaan vazen uit de Griekse oudheid waarop mensen karikaturaal (met overdrijving van bepaalde kenmerken) zijn afgebeeld. In de loop van de geschiedenis werd de spotprent gebruikt als verzet tegen de gevestigde orde of overheerser.

Wat verdient een 3D Artist?

Wat verdient een 3D-tekenaar? Het salaris van de 3D-tekenaar ligt gemiddeld tussen de €1900,- en €3100,-, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen vaak vakantiedagen en vakantiegeld.

Hoe zijn spotprenten ontstaan?

Het ontstaan van de spotprent In de loop van de geschiedenis werd de spotprent gebruikt als verzet tegen de gevestigde orde of overheerser. Ten tijde van de tachtigjarige oorlog werden spotprenten gemaakt waarin de spot werd gedreven met de Spaanse machthebbers.

Wat doet een 3D ontwerper?

3d ontwerper worden Bijvoorbeeld in de civiele techniek. Je houdt je dan bijvoorbeeld bezig met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond. ... Een 3d ontwerper wordt daarom vaak ook een AutoCAD tekenaar genoemd. In de bouw werken ze steeds vaker met een BIM model.

Wat doet een 3D modelleur?

Als 3D-modelleur geef je digitaal en driedimensionaal vorm aan een product of een situatie. Dat kan zowel iets bestaands als iets fictiefs zijn.

Welke problemen ontstaan door spotprenten?

Een spotprent kan grote opschudding veroorzaken, en gevolgen hebben voor de tekenaar. De Deense spotprenttekenaar Kurt Westergaard tekende in 2005 een serie spotprenten over de profeet Mohammed.

Hoe interpreteer je een spotprent?

Hoe interpreteer je een spotprent?
 • Wat zie ik?
 • Over welke personen/landen gaat de tekening?
 • Over welke historische gebeurtenis/ontwikkeling gaat de tekening?
 • Wat is de mening van de tekenaar?
 • Met welke beeldelementen ondersteunt de tekenaar zijn mening?