Inhoudsopgave:

  1. Wat is wegmoffelen?
  2. Waar komt het woord wegmoffelen vandaan?
  3. Waar komt mof vandaag?
  4. Wat is de afkorting van mof?
  5. Hoe kijken Duitsers tegen Nederlanders aan?
  6. Welke vooroordelen hebben Duitsers over Nederlanders?
  7. Hoe heet in Duitsland?
  8. Wat is de afkorting van POS?

Wat is wegmoffelen?

(moffelde weg, heeft weggemoffeld), stiekem doen verdwijnen.

Waar komt het woord wegmoffelen vandaan?

Moffelen, iets wegmoffelen. Ons woord mof, etymologisch 't zelfde als mouw, luidde vroeger ook moffel; vgl. Hooft: „Hij stak het briefken voorts in een moffelken, dat hij aan den arm had”. Vandaar wegmoffelen = in de mouw wegstoppen ; fig.: iets behendig doen verdwijnen.

Waar komt mof vandaag?

Mof. Mof is een scheldwoord voor een Duitser, dat vooral in West-Nederland, Noord-Brabant en Vlaanderen gebruikt wordt. Het werd daar tijdens en na de Tweede Wereldoorlog veelvuldig gebruikt, en hoewel het gebruik aan het afnemen is, maakt het woord al honderden jaren deel uit van de Nederlandse taal.

Wat is de afkorting van mof?

De afkorting "Mof" betekent "Een als 'misdrijf omschreven feit'".

Hoe kijken Duitsers tegen Nederlanders aan?

In de ogen van veel Nederlanders zijn Duitsers luidruchtig, arrogant en betweterig. Opvallend is de overeenkomst met wat Belgen over het algemeen van Nederlanders vinden: in hun ogen zijn wij luidruchtig, arrogant en betweterig. Het grote land weet vervolgens niet zo goed wat het met deze antigevoelens aan moet.

Welke vooroordelen hebben Duitsers over Nederlanders?

Jullie hebben het vast al wel een keer gehoord: Duitsers hebben geen humor, zijn gierig, arrogant, willen nooit Engels praten wanneer ze in Nederland zijn, zijn erg van de regeltjes en hiërarchie en tegelijkertijd zijn ze ook enorm beleefd. Daarnaast heb je natuurlijk ook bratwurst, bier, lederhose, auto's.

Hoe heet in Duitsland?

De Bondsrepubliek Duitsland (Duits: Bundesrepublik Deutschland), kortweg Duitsland (Duits: Deutschland, afgekort: BRD), is een land in Centraal-Europa....Duitsland.
Bundesrepublik Deutschland
(Details) (Details)
Staatsvormfederatie
Staatshoofdbondspresident Frank-Walter Steinmeier
Regeringsleiderbondskanselier Angela Merkel

Wat is de afkorting van POS?

POS systeem - of Point Of Sale systeem - wordt gebruikt om een systeem of software te omschrijven dat winkeliers en restaurants ondersteuning biedt bij hun verkoop, voorraadbeheer, analyses, rapportage, en het managen van hun werknemers.