Inhoudsopgave:

 1. Hoe weet je of je cheesecake gaar is?
 2. Welke soorten roomkaas zijn er?
 3. Hoe weet je of biscuit gaar is?
 4. Hoe lang blijft een zelfgemaakte cheesecake goed?
 5. Kun je roomkaas gebruiken ipv MonChou?
 6. Hoe voorkom je dat cheesecake inzakt?

Hoe weet je of je cheesecake gaar is?

Met cheesecake is dit anders, deze taart hoort namelijk lichtjes te wiebelen. Schud de springvorm heel voorzichtig zodra de baktijd voorbij is; als de cheesecake in het midden lichtjes wiebelt, een beetje zoals stevige pudding, en de randen van de taart verder stevig zijn is de cake goed.

Welke soorten roomkaas zijn er?

Top 5:
 • Everyday Verse roomkaas natuur (Colruyt) - 4,15 euro/kg.
 • Albert Heijn Zachte Zuivelspread naturel – 3,45 euro/kg.
 • Philadelphia Original – 9,06 euro/kg.
 • Valblanc Verse kaas (Aldi) – 4,95 euro/kg.
 • Delhaize Verse Kaas natuur – 4,25 euro/kg.
BE

Hoe weet je of biscuit gaar is?

Om te kijken of een biscuit gaar is gebruik je je hand. Druk heel voorzichtig op de bovenkant van je biscuit, wanneer deze weer terugveert is hij gaar. Je hebt ook hier dus geen prikker nodig.

Hoe lang blijft een zelfgemaakte cheesecake goed?

Cheesecake en MonChoutaart blijven zo'n 2-3 dagen goed in de koelkast. Waar je bij dit soort taarten op moet letten is condensvorming. Een cheesecake krijgt in de koelkast snel een zompige bodem. Zorg dat de taart helemaal afgekoeld is voor je hem in de koelkast zet om dit te voorkomen.

Kun je roomkaas gebruiken ipv MonChou?

Monchou is bij de meeste winkels verkrijgbaar, maar de Aldi biedt ook eigen verse roomkaas aan. Dit is een goed alternatief, want de roomkaas is lekker en daarnaast goedkoper. Als je geen Monchou wilt aanschaffen, kun je ook voor Philadelphia of Crème fraîche kiezen.

Hoe voorkom je dat cheesecake inzakt?

Mijn allerbelangrijkste tip: bak je cheesecake op een lage temperatuur, ongeveer tussen de 1 graden. Laat je daarnaast niet verleiden om de oven tijdens het bakken te openen. Plotselinge temperatuurswisselingen kunnen ervoor zorgen dat er scheuren in je cheesecake ontstaan.