Inhoudsopgave:

  1. Wat is gewoonweg?
  2. Wat is simpelweg?
  3. Wat voor woordsoort is simpelweg?
  4. Wat voor een woordsoort is een naam?
  5. Wat is kwantiteit van het werk?
  6. Wat is controleren op kwantiteit?

Wat is gewoonweg?

GEWOONWEG, bw. gewoon, zonder meer hij heette het gewoonweg liegen; — hij deed het zoo maar gewoonweg, zonder moeite of inspanning, (ook) zonder er bij te denken; — ronduit gezegd uw schrift is gewoonweg onleesbaar.

Wat is simpelweg?

simpelweg bijwoord op verrassend eenvoudige wijze, om verrassend eenvoudige redenen, zonder meer Voorbeeld: `Dat is simpelweg onaanvaardbaar.

Wat voor woordsoort is simpelweg?

Bijwoord. Dat is simpelweg onaanvaardbaar.

Wat voor een woordsoort is een naam?

In principe is alles waar je een lidwoord voor kunt zetten een zelfstandig naamwoord. Verder zijn de volgende woorden ook zelfstandige naamwoorden: namen van personen (Peter, Anja), namen van plaatsen (Amsterdam, Sahara) en namen van bedrijven (Sony, Heineken). Een zelfstandig naamwoord kan tastbaar zijn of niet.

Wat is kwantiteit van het werk?

Kwantiteit is iets uitgedrukt in getallen zoals de hoeveelheid, de grootte, het aantal en de lengte. Het tegenovergestelde van kwantiteit is kwaliteit. Een kwalitatieve uitspraak is een uitspraak zonder getallen. 'De Eiffeltoren is een hele hoge toren' is een voorbeeld van een kwalitatieve uitspraak.

Wat is controleren op kwantiteit?

Uitspraak: [kwɑnti`tɛit] Verbuigingen: kwantiteit|en (meerv.) hoeveelheid Voorbeeld: `De kwantiteit van het onderzoek is indrukwekkend, maar de kwalitei... hoeveelheid = de kwantiteit waarin iets aanwezig is. ... praktische controle = Inkomende goederen controleren op kwaliteit en kwantiteit.