Inhoudsopgave:

  1. Wat is niet eerlijk?
  2. Hoe noem je iemand die alles volgens de regels doet?
  3. Kun je te eerlijk zijn?
  4. Wat ben je als je te eerlijk bent?
  5. Wat is naleving?

Wat is niet eerlijk?

naamw. Uitspraak: [ˈerlək] zonder leugens of bedrog Voorbeelden: `een eerlijke verdeling van de opbrengst`, `Jij speelt vals, dat is niet eerlijk. `Antoniem: oneerlijk Synoniem: oprecht zo eerlijk als goud (heel eerli...

Hoe noem je iemand die alles volgens de regels doet?

Het moet volgens de regels, in de juiste volgorde en zoals het in het hoofd zit van de persoon met obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis. ... Iemand met obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis heeft moeite met dingen weggooien, zelfs als zij geen enkele emotionele betekenis hebben.

Kun je te eerlijk zijn?

Een (te) eerlijk persoon zijn bestaat, en daar helpt vaak geen lieve moedertje tegen. Al zou je soms je tong wel af willen bijten na afloop en word je werkelijk héls van onoprechtheid. ... Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen aan eerlijkheid. Want die duurt het langst, zo is het ook nog een keer lieverds.

Wat ben je als je te eerlijk bent?

Je kunt niet asskissen, je gezicht verraadt je al-tijd en een leugen herken je ook meteen. Een (te) eerlijk persoon zijn bestaat, en daar helpt vaak geen lieve moedertje tegen. Al zou je soms je tong wel af willen bijten na afloop en word je werkelijk héls van onoprechtheid.

Wat is naleving?

Naleving is het voldoen aan gestelde normen of kwaliteits eisen. Naleving is het gedrag dat actoren vertonen om vastgesteld beleid en wet- en regelgeving (conform de doelstellingen van het beleid) uit te voeren. Het gewenste 'gedrag' wordt neergelegd in de vorm van normen, vastgesteld in wet- of regelgeving.