Inhoudsopgave:

  1. Wat is Po Lo Kai?
  2. Wat is mi Fang?
  3. Waar is mi van gemaakt?
  4. Wat is mihoen Rames?
  5. Wat zit er in koe loe YOEK?
  6. Waar wordt mihoen van gemaakt?

Wat is Po Lo Kai?

Zelf thuis Po Lo Kai (kip met ananas) maken.

Wat is mi Fang?

Mihun, Mifang... allemaal namen voor de heerlijke mihoen zoals wij hem/haar kennen... Dit is een super-recept zoals je het meeneemt van een goed afhaaladres, maar dan lekkerder!!! …

Waar is mi van gemaakt?

Mie is een Chinees deegwaar dat veel lijkt op Italiaanse spaghetti, maar dan dunner. Mie wordt gemaakt uit tarwemeel. De benaming komt uit de Chinese Min Nan-taal en is via Indonesië in de Nederlandse taal gekomen. In Standaardmandarijn heet het "lāmiàn" (in de Hanyu Pinyin-schrijfwijze).

Wat is mihoen Rames?

Als Nasi Rames Speciaal maar i.p.v. witte rijst, gebakken mihoen.

Wat zit er in koe loe YOEK?

De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika.

Waar wordt mihoen van gemaakt?

Mihoen is een noedelsoort en komt uit China. In tegenstelling tot de meeste andere noedelsoorten wordt mihoen gemaakt van rijstbloem en niet van tarwe. Een andere naam voor mihoen is rijstvermicelli. Mihoen wordt wel eens verward met glasnoedels, maar laatstgenoemde is doorzichtig en wordt gemaakt van bonen.