Inhoudsopgave:

 1. Wat zit er in een appelmoes?
 2. Is appelmoes een groente?
 3. Wat eet je bij appelmoes?
 4. Welke vitamines in appelmoes?
 5. Hoe bewaar je zelfgemaakte appelmoes?
 6. Hoeveel kcal zit er in appelmoes?
 7. Is appelmoes zonder suiker gezond?
 8. Wat betekent appelmoes?
 9. Waar hoort appelmoes bij?
 10. Hoe wordt appelmoes gemaakt in de fabriek?
 11. Is appelmoes goed bij diarree?
 12. Is gekookte appel gezond?
 13. Is zoete aardappel Vezelarm?
 14. Hoe appelmoes opwarmen?
 15. Hoeveel vitaminen zitten er in appelmoes?
 16. Hoeveel kcal in 100 gram appelmoes?

Wat zit er in een appelmoes?

Ingrediënten: Appel (96,3%), suiker, citroensapconcentraat, antioxidant (ascorbinezuur). Dit product is 100% natuurlijk.

Is appelmoes een groente?

Appelmoes = appelmoes of appelspijs is een bijgerecht of dessert op basis van appelen.

Wat eet je bij appelmoes?

Lekker als ontbijt of gewoon als tussendoortje. Je kunt tevens gerechten stoven in appelmoes voor een lekker zoete smaak. Wij doen dat graag met zoete aardappels, het geheel maakt een goed bijgerecht bij bijvoorbeeld spicy kip. Op Taste of Home zie je hoe je dat doet.

Welke vitamines in appelmoes?

In appelmoes zit minder vitamine C dan in verse appels. Dat komt doordat vitaminen bij het productieproces deels verloren gaan. De meeste fabrikanten voegen daarna wat vitamine C toe. Vitamine C is een antioxidant en voorkomt dat de appelmoes bruin kleurt in de pot.

Hoe bewaar je zelfgemaakte appelmoes?

In de koelkast zetten en binnen 2 weken opmaken. Ook geopende potten die nog niet leeg zijn in de koelkast bewaren en uiteraard: met een schone lepel moes er uit halen als de pot niet leeg gaat. Een leuk zelfgemaakt label er op met de datum van het maken is wel handig!

Hoeveel kcal zit er in appelmoes?

1 schaaltje (205 gram) appelmoes in blik / glas bevat:
Energie156kcal
- waarvan suikers35,1g
Vezels3,9g
Eiwit0,4g
Zout0,05g

Is appelmoes zonder suiker gezond?

Appelmoes zonder toegevoegde suikers is volgens het Voedingscentrum een verantwoorde keuze, maar mét toegevoegde suikers niet. Bovendien is appelmoes niet even gezond als een appel. Kauw je op een appel, dan raak je meer verzadigd dan wanneer je een schaaltje moes opeet. Ook zitten er in appelmoes geen schillen.

Wat betekent appelmoes?

moes van gekookte of gestoofde appelen, die gegeten wordt als bijgerecht of als nagerecht. Soms wordt appelcompote gebruikt als synoniem voor appelmoes, maar strikt genomen is er wel een onderscheid. Appelcompote is iets grover en bevat nog stukjes appel.

Waar hoort appelmoes bij?

Appelmoes of appelspijs is een bijgerecht of nagerecht op basis van appels. Traditioneel wordt voor appelmoes de goudreinette gebruikt, maar andere appelsoorten zijn ook bruikbaar.

Hoe wordt appelmoes gemaakt in de fabriek?

De appels gaan er met steeltje, schilletje en al in. De appels worden in stukken gesneden en gezeefd waarbij de schil, pitjes en de rest van het klokhuis wordt gescheiden van het vruchtvlees - dat uiteindelijk moes wordt. Natuurlijk gooien we niets weg: alle restjes worden hergebruikt als veevoer!

Is appelmoes goed bij diarree?

Daarnaast ook met goed gekookte groenten. Wortelpuree en appelmoes bijvoorbeeld zijn goed tegen diarree. Ook mager vlees (kalkoen, kip, kalfsvlees...) en vis mogen gerust.

Is gekookte appel gezond?

Welke vruchten zijn beter bestand bij koken? Bepaalde vruchten, en zelfs verschillende delen van dezelfde vrucht, zijn beter bestand tegen verhitting en kunnen hun vitamines en mineralen behouden. Appels zijn een goede bron van vitamine C, die niet goed overleven als ze worden gekookt.

Is zoete aardappel Vezelarm?

Niet eten Vezelrijk Groente aardappelen, gaar gekookte groenten, zoals wortelen, bloemkool, broccoli, sperziebonen uit blik/pot, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, pompoen.

Hoe appelmoes opwarmen?

Plaats het deksel op de ketel en weck de bokalen gedurende 30 minuten op 90 °C. Heb je geen weckketel of grote ketel, zet de bokalen dan 30 minuten in een voorverwarmde oven van 90 °C. Laat de ingemaakte appelmoes afkoelen. Bewaar de bokalen in een voorraadkast.

Hoeveel vitaminen zitten er in appelmoes?

In appelmoes zit minder vitamine C dan in verse appels. Dat komt doordat vitaminen bij het productieproces deels verloren gaan. De meeste fabrikanten voegen daarna wat vitamine C toe. Vitamine C is een antioxidant en voorkomt dat de appelmoes bruin kleurt in de pot.

Hoeveel kcal in 100 gram appelmoes?

Voedingswaarden
SoortPer 100 Gram
Energie228 kJ (54 kcal)
Vet0.4 g
waarvan verzadigd0.2 g
waarvan onverzadigd0.2 g