Inhoudsopgave:

 1. Waar kan ik mijn paard laten slachten?
 2. Hoe slacht ik een paard?
 3. Wat levert een paard op bij de slager?
 4. Hoeveel dieren worden er per jaar geslacht?
 5. Hoeveel Paardenslagers zijn er in Nederland?

Waar kan ik mijn paard laten slachten?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om je paard te laten euthanaseren, heb je meerdere opties. Je kunt het paard door de dierenarts laten inslapen en vervolgens ter destructie aanbieden aan Rendac. Je kunt het paard ook laten schieten in een slachterij.

Hoe slacht ik een paard?

Het slachten
 1. Het schieten. Het paard wordt door de slachter meegenomen de schietruimte in, hierna word er achter het paard een schuifdeur gesloten. ...
 2. Na het schieten. ...
 3. Villen voorkant. ...
 4. Villen achterkant. ...
 5. Het hakken van de benen. ...
 6. De huid eraf. ...
 7. Het verwijderen van de ingewanden. ...
 8. Het doorzagen van het paard.

Wat levert een paard op bij de slager?

Kosten: 4 euro. Alle foto's door Rebecca Camphens. Sommige mensen kiezen daarom voor de derde optie: het slachthuis. ... Wanneer dit allemaal goed is, krijg je twee- à driehonderd euro voor het paard, afhankelijk van het gewicht, de conditie en de leeftijd.

Hoeveel dieren worden er per jaar geslacht?

Sinds 2016 gaan jaarlijks slechts ca 1.800 paarden naar de slacht en ca 1.400 worden verkocht aan het buitenland. Rond de 3.000 paarden per jaar worden uitgeschreven na een natuurlijke dood of als ze van de dierenarts een spuitje hebben gekregen.

Hoeveel Paardenslagers zijn er in Nederland?

Antwoord: Paardenslagers zijn in Nederland niet of nauwelijks te vinden. Er zijn wel slagers die ook paardenvlees in hun assortiment hebben. Ook in Rotterdam.