Inhoudsopgave:

  1. Waar blijven vliegen in de winter?
  2. Hoe komen vliegen de winter door?
  3. Waar komen blauwe vliegen op af?
  4. Wat te doen tegen Grasvliegjes?
  5. Waar gaan vliegen op zitten?

Waar blijven vliegen in de winter?

Ze verstoppen zich voor hun winterslaap meestal in kieren en gaatjes. Bijvoorbeeld in spouwmuren, rolluikkasten of bergingen. Daarom zie je ze vaak alleen op zonnige en warme winterdagen, als ze met z'n allen op de ramen gaan zitten.

Hoe komen vliegen de winter door?

Vliegen overwinteren vaak in huis. Het is immers lekker warm en droog in huis. Diverse soorten vliegen overwinteren in huis, waaronder gaasvliegen, clustervliegen en grasvliegjes. Deze vliegen zoeken naar scheuren en gaatjes in woningen om binnen te komen, zodat zij uit de koude wind kunnen blijven.

Waar komen blauwe vliegen op af?

De wijfjes worden aangetrokken door de geur van rottend vlees en kunnen deze geur al op kilometers afstand waarnemen. Eitjes worden gewoonlijk op dode dieren gelegd, maar ook wel eens op vlees in de keuken of in uitwerpselen of ander rottend materiaal (afval). Blauwe vleesvliegen komen niet vaak binnen gebouwen.

Wat te doen tegen Grasvliegjes?

Bestrijding. Zodra de grasvliegen in het voorjaar actief worden, kan men het beste een paar ramen tegen elkaar open zetten of de grasvliegen opzuigen met een stofzuiger. Als dat onvoldoende effect geeft, zal met een biocide (=bestrijdingsmiddel) gewerkt moeten worden.

Waar gaan vliegen op zitten?

Vliegen zitten vaak hun poten tegen elkaar te wrijven. ... Daarom richten vliegen zich altijd op de vochtigste gebieden van het lichaam: het speeksel in de mondhoeken en het traanvocht in de ooghoeken.