Inhoudsopgave:

 1. Wat zit er in garam masala?
 2. Waar smaakt garam masala?
 3. Waar wordt garam masala voor gebruikt?
 4. Wat is garam masala?
 5. Wat is een alternatief voor garam masala?
 6. Is garam masala gezond?
 7. Is garam masala pittig?
 8. Hoeveel soorten masala zijn er?
 9. Wat kan ik gebruiken in plaats van Masala?
 10. Wat is Nandan masala?
 11. Wat kun je gebruiken in plaats van piment?
 12. Welke soorten kerrie zijn er?

Wat zit er in garam masala?

Garam masala betekent letterlijk 'heet kruidenmengsel', en is een dagelijks gebruikt kruidenmengsel in vele huishoudens in India. De mix geeft diverse gerechten een licht pittige kruidige smaak.

Waar smaakt garam masala?

Garam masala betekent letterlijk 'heet kruidenmengsel' en is een dagelijks gebruikt kruidenmengsel in vele huishoudens in India. De samenstelling van deze bijzonder aromatische kruiden, ook 'masala curry' of 'masala kerriepoeder', geeft gerechten een kruidige, warme smaak zonder dat het pikant is.

Waar wordt garam masala voor gebruikt?

Garam masala is een geroosterd specerijenmengsel uit India. Het wordt veel in Indiase gerechten, zoals tandoori verwerkt en is het lekkerst als het aan het einde van de bereiding wordt toegevoegd. Dan behoudt het zijn smaak beter.

Wat is garam masala?

Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen. Het recept is afkomstig uit India. De bereidingswijze verschilt sterk van streek tot streek. Het is een ingrediënt in veel Indiase gerechten zoals tandoori.

Wat is een alternatief voor garam masala?

Als je geen garam masala meer hebt, neem dan dezelfde hoeveelheid kerriepoeder en gebruik dit in je gerecht. De smaak en het aroma zullen hetzelfde zijn, maar het verwarmende effect kan variëren. Kerrie poeder werkt als een alternatief omdat het een puur Indisch kruid is.

Is garam masala gezond?

Geneeskracht van garam masala Deze traditionele kruidenmix geeft een heerlijke aroma aan je curry, groenteschotel of een peulvruchtenschotel. Daarnaast heeft het een medicinale werking op je lichaam. Volgens Ayurveda, meer dan 5000 jaar oude wetenschap van het leven, ligt je genezingsaanpak in je spijsvertering.

Is garam masala pittig?

Garam masala betekent letterlijk 'heet kruidenmengsel', en is een dagelijks gebruikt kruidenmengsel in vele huishoudens in India. De mix geeft diverse gerechten een licht pittige kruidige smaak.

Hoeveel soorten masala zijn er?

Er zijn verschillende soorten masala: garam masala, tandoori masala, chaat masala en Surinaamse masala.

Wat kan ik gebruiken in plaats van Masala?

Vermeng het mengsel met kruidnagelpoeder, kaneelpoeder en nootmuskaat. dit lijkt nog het meest op masala zonder kardemom. Kardemom heeft op zich weinig smaak maar des te meer geur.

Wat is Nandan masala?

melange van koriander, komijn, groene cardamom, kruidnagel, zwarte peper, kaneel, laurier, nootmuskaat en zwarte cardamom.

Wat kun je gebruiken in plaats van piment?

Piment vervanger Als je geen piment in huis hebt, kun je het prima vervangen door een mengsel van kruidnagel en zwarte peper. Ook met een combinatie van kaneel en kruidnagel kom je in de buurt van het smaakprofiel van piment.

Welke soorten kerrie zijn er?

SORTEER OP: Aanbevolen Titel A-Z Laagste prijs Hoogste prijs Meest verkocht Nieuwste product Kerrie soorten
 • Kerry (kerrie) Djawa. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) Engels. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) Hindoestaans. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) India. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) Madras. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) Masala. € 1.25.
 • Kerry (kerrie) Scherp. € 1.25.