Inhoudsopgave:

  1. Hoe knip je laagjes aan de voorkant?
  2. Wat is in laagjes knippen?
  3. Hoe haar vooraan knippen?
  4. Hoe weet ik of laagjes mij staan?
  5. Hoe kom ik van mijn laagjes af?

Hoe knip je laagjes aan de voorkant?

Knip de rechter voorkant. Trek het langs de zijkant van je gezicht en glij met je vingers tot het punt waar je wilt dat de laagjes aan de zijkant moeten komen. Knip het haar dat tussen je vingers uitsteekt af. Knip liever met je schaar in een hoek, dan dat je het recht afknipt, zodat de laagjes er zachter uitzien.

Wat is in laagjes knippen?

Wanneer een kapper laagjes knipt, verdeelt hij of zij je haar eerst in, nou lagen. De onderste laag zullen alleen de puntjes van worden geknipt. Iedere volgende laag gaat ongeveer vijf centimeter meer af. Zo ontstaan er letterlijk, zichtbare laagjes in je haar, wat erg mooi kan staan.

Hoe haar vooraan knippen?

Begin daarom eerst met een lengte tot je neus. Knip de gedraaide haren eerst recht. Hierna kun je je pony nog van onder knippen. Dit heb je de kapper vast wel eens zien doen: houd de schaar diagonaal en maak kleine knipjes.

Hoe weet ik of laagjes mij staan?

Laagjes en gezichtsvorm Heb je een rond gezicht, pas dan op met laagjes, omdat je hiermee deze gezichtsvorm extra kunt benadrukken. Zorg in ieder geval voor wat langere plukjes om de ronde vorm wat af te zwakken. Bij een langwerpig gezicht zijn laagjes vaak juist een goed idee, om het gezicht daardoor wat breder lijkt.

Hoe kom ik van mijn laagjes af?

Wat bij mij wel hielp was het haar nat maken, met een borstel stijl borstelen en dan met haarlak het zo houden. Terwijl je haar dus nog nat is. Dan verdwijnen de laagjes een beetje tussen je andere lange haren zeg maar.