Inhoudsopgave:

  1. Waar moet je op letten bij een nieuwbouwhuis?
  2. Kan ik een nieuwbouwwoning kopen?
  3. Hoe breng je sfeer in nieuwbouwhuis?
  4. Waar moet je op letten bij een oplevering?
  5. Wat moet je weten bij aankoop nieuwbouw?
  6. Wat te doen na oplevering nieuwbouw?

Waar moet je op letten bij een nieuwbouwhuis?

Een nieuwbouwhuis voldoet aan de laatste bouwvoorschriften. Hierdoor is het huis goed geïsoleerd, aardgasvrij, voorzien van andere duurzame maatregelen en beter beveiligd dan bestaande huizen. Je bepaalt ook zelf hoe je de woning (en tuin) indeelt en inricht.

Kan ik een nieuwbouwwoning kopen?

Je nieuwbouw kopen is: eerst het budget bepalen Denk maar aan je spaarrekening, een lening en eventueel de opbrengsten bij het verkopen van je huidige woning. Ga daarbij naar de bank en laat je door een financieel expert adviseren. Samen bepaal je hoeveel je kan en mag lenen, om zo je nieuwbouw te kopen.

Hoe breng je sfeer in nieuwbouwhuis?

Een nieuwbouwwoning heeft van zichzelf nog weinig sfeer, maar op de juiste manier kun je het heel sfeervol inrichten. Zo doe je dat: Schilder niet alle muren wit, maar kies voor warme en zachte kleuren op de wanden. Mooi staat het om die kleur op meerdere muren te gebruiken zodat het veel minder kil is.

Waar moet je op letten bij een oplevering?

Neem tijdens de oplevering de meerwerklijst mee. Aan de hand daarvan kun je controleren of het meerwerk volgens afspraak is uitgevoerd. Let op beschadigingen aan bijvoorbeeld kozijnen, deuren, ramen, sanitair en tegelwerk. Hoe later je deze ontdekt, hoe moeilijker je de schade op de bouwer kunt verhalen.

Wat moet je weten bij aankoop nieuwbouw?

Bij een nieuwbouw is het vaak mogelijk om alles van bij het begin goed te doen. Je kan je eigen ruimtes indelen, je bepaalt de afwerking en kiest de materialen. Koop je een bestaande woning, dan heb je die keuzes niet en moet je renoveren om er jouw ding van te maken.

Wat te doen na oplevering nieuwbouw?

Een volgorde die je kunt aanhouden is: installatiewerk van de keuken eerst, daarna binnen al het hout en de trappen schilderen, vervolgens de muren aanpakken, daarna de vloeren leggen en als laatste de keuken (zo wordt de keuken niet vies tijdens het schilderen, bijvoorbeeld).