Inhoudsopgave:

  1. Wat kost een taxatie rapport?
  2. Is een taxatie rapport openbaar?
  3. Hoeveel btw op taxatierapport?
  4. Kan taxatie?
  5. Hoe lang duurt het opstellen van een taxatierapport?
  6. Hoe lang is een taxatie rapport geldig?

Wat kost een taxatie rapport?

De kosten voor een taxatierapport staan niet vast en de prijzen verschillen per taxatiebureau en makelaar en zijn soms onderhandelbaar. Over het algemeen kun je uitgaan van een bedrag van rond de € 500. Het kan lonen om bij verschillende taxateurs een offerte op te vragen.

Is een taxatie rapport openbaar?

De taxatieverslagen zijn daarom niet openbaar, maar uitsluitend beschikbaar voor de belanghebbenden. Daarnaast gaat het vooralsnog alleen om de WOZ-waarde van woningen en bijvoorbeeld niet van bedrijfspanden.

Hoeveel btw op taxatierapport?

Opslag voor taxateur (€ 0,- tot € 100,-) De BTW (21% van het totaalbedrag)

Kan taxatie?

Wij kunnen als (NWWI) taxateur voor u een goedkope taxatie uitvoeren in Nijmegen en alles wat daar omheen ligt. Kijk op onze regiopagina in welke plaatsen wij een taxatie voor u kunnen uitvoeren. U kunt bij ons uitsluitend via het internet een aanvraag voor een taxatie of aankoopbegeleiding indienen.

Hoe lang duurt het opstellen van een taxatierapport?

Hoe lang duurt het voordat ik het taxatierapport in huis heb? In de regel heeft u het taxatierapport binnen vijf werkdagen in huis in de meeste gevallen zelfs binnen enkele dagen.

Hoe lang is een taxatie rapport geldig?

De meeste geldverstrekkers hanteren een geldigheidstermijn van 6 maanden. Dit wil zeggen dat op het moment dat de hypotheek aangevraagd wordt uw taxatierapport niet ouder dan 6 maanden mag zijn. Sommige geldverstrekkers hanteren een termijn van 3 maanden. Let dus goed op welke termijn uw geldverstrekker hanteert.