Inhoudsopgave:

  1. Wat is de samoerai?
  2. Waar kun je zwaarden kopen?
  3. Hoe groot is een katana?
  4. Hoe wordt Samurai gemaakt?
  5. Is een zwaard legaal in Belgie?

Wat is de samoerai?

Samoerai (Japans: 侍 of soms 士, samurai) is de term voor de krijgersklasse in het pre-industriële Japan. De term samoerai betekent 'hij die dient'. De samoerai waren van de 12e eeuw tot de late 19e eeuw de gewapende troepen van Japan.

Waar kun je zwaarden kopen?

Het grootste aanbod zwaarden van Nederland en Belgie vind u Op Zwaardenshop.com. Er worden geregeld nieuwe zwaarden aan ons assortiment toegevoegd. Hoge Kwaliteit zwaarden voor een betaalbare prijs vind u hier op onze website.

Hoe groot is een katana?

Een katana is een lang zwaard van tussen de 60 en 70 centimeter. Lijkt het zwaard op een katana maar is deze kleiner dan is het een wakizashi of kodachi. Een Japans zwaard dat langer is dan 75 centimeter wordt ook wel een tachi genoemd. Wat de katana kenmerkt is haar gekromde, smalle, lange vorm.

Hoe wordt Samurai gemaakt?

Het is mogelijk om zelf samuraisaus te maken door mayonaise en sambal oelek te mengen met een verhouding van drie eetlepels mayonaise en één theelepel sambal oelek. Hiermee valt naar smaak te varieren. Een saus met half om half mayonaise en sambal oelek wordt ook wel Harakiri saus genoemd.

Is een zwaard legaal in Belgie?

Dit zijn ondermeer : zwaarden, sabels, dolken, dolkmessen, degens, bajonetten, jachtmessen en aanvalsbijlen. Ze beantwoorden aan de definitie van blank wapen en behoren tot de categorie van de vrij verkrijgbare wapens. Het bezit ervan thuis is vrij, alsook de verkoop en het louter vervoer.