Inhoudsopgave:

 1. Wat is de voornaam van schilder Willink?
 2. Wat vond Willink zelf één van zijn beste schilderijen?
 3. Waar is Carel Willink geboren?
 4. Wie was de man van Mathilde Willink?
 5. Welke schilder schilderde Mathilde?
 6. Welke schilder maakte portretten van Mathilde?
 7. Waar ligt Mathilde Willink begraven?
 8. Wie schilderde Mathilde?
 9. Hoe oud was Mathilde Willink?
 10. Waar woonde Mathilde Willink?
 11. Hoe oud is Mathilde Willink?

Wat is de voornaam van schilder Willink?

Hij is de bekendste schilder van het magisch realisme. Al sprak Willink zelf liever van imaginair of fantastisch realisme. Museum MORE heeft de grootste collectie met werken van Carel Willink (). Het werk van Albert Carel Willink - ook wel A. C. Willink -is raadselachtig, elegant en vaak onheilspellend.

Wat vond Willink zelf één van zijn beste schilderijen?

De voorstellingen ogen reëel, maar zijn uitsluitend mogelijk in de fantasie. Willink zelf hield niet van de benaming magisch realisme, hij noemde het liever imaginair realisme, het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding.

Waar is Carel Willink geboren?

Amsterdam, Nederland Carel Willink/Geboorteplaats

Wie was de man van Mathilde Willink?

Carel Willinkgeh. Mathilde Willink/Huwelijkspartner In 1962 stelde De Haan haar voor aan de schilder Carel Willink. Mathilde was op dat moment 24 jaar oud en Willink 62 jaar oud. Carel Willink heeft op dat moment al twee huwelijken achter zich, waarvan het tweede huwelijk 35 jaar duurde. Wanneer Willink Mathilde ontmoet is hij net weduwnaar.

Welke schilder schilderde Mathilde?

maar ik kan niet zonder vrouw' Mathilde Willink, de oppergodin van het Amsterdam van de jaren zeventig en hysterische muze van schilder Carel Willink, maakt twintig jaar na haar dood een glorieuze comeback. In een doodskleed van Fong Leng, waarschijnlijk. Over leven en lijden van een Zeeuwse muze.

Welke schilder maakte portretten van Mathilde?

Een grootmeester van formaat als Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij 'Portret van Mathilde'.

Waar ligt Mathilde Willink begraven?

Herdenkingspark Westgaarde, Amsterdam, Nederland Mathilde Willink/Begraafplaats

Wie schilderde Mathilde?

Mathilde Willink, de oppergodin van het Amsterdam van de jaren zeventig en hysterische muze van schilder Carel Willink, maakt twintig jaar na haar dood een glorieuze comeback. In een doodskleed van Fong Leng, waarschijnlijk. Over leven en lijden van een Zeeuwse muze.

Hoe oud was Mathilde Willink?

39 jaar () Mathilde Willink/Leeftijd bij overlijden

Waar woonde Mathilde Willink?

Mathilde Willink, societybekendheid en levend kunstwerk, woonde de laatste jaren van haar veelbewogen leven in de villa aan de Weteringschans 22. In 1977 vond ze er ook de dood, onder mysterieuze omstandigheden.

Hoe oud is Mathilde Willink?

39 jaar () Mathilde Willink/Leeftijd bij overlijden