Inhoudsopgave:

  1. Wat heb je nodig voor Citroensapkuur?
  2. Wat kun je doen met ahornsiroop?
  3. Hoe doe je een sapkuur?
  4. Wat is goede ahornsiroop?
  5. Waar is een sapkuur goed voor?
  6. Hoe vaak mag je sapvasten?

Wat heb je nodig voor Citroensapkuur?

De kuur (4-10 dagen) Op alle dagen drink je 2 liter water met 20 eetlepels vers citroensap en 20 eetlepels ahornsiroop graad C. Voeg evt. een snufje cayennepeper toe. Dit werkt verwarmend op koude dagen.

Wat kun je doen met ahornsiroop?

Ahornsiroop bevat iets meer voedingsstoffen dan gewone suiker, maar 2/3e bestaat nog steeds uit pure suiker. Het is dus wellicht iets gezonder, maar dat wil niet zeggen dat het gezond is. Je vitaminen, mineralen en antioxidanten haal je het beste uit groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten en gezonde vetten.

Hoe doe je een sapkuur?

Het principe van een sapkuur is simpel: een bepaalde periode consumeer je helemaal geen vast voedsel. In plaats daarvan staan alleen koudgeperste vruchten- en groentesappen, thee zonder suiker en water op het menu. Een moderne vastenkuur duurt meestal ongeveer een dag tot een week.

Wat is goede ahornsiroop?

100% esdoornsiroop klasse A. Deze esdoornsiroop is een dunne zoete stroop. Het suikerhoudende sap dat in het voorjaar door de houtvaten naar boven stroomt wordt afgetapt en geconcentreerd. Klasse A is licht van kleur en van de beste kwaliteit.

Waar is een sapkuur goed voor?

Gezondheidseffecten. Bij sapkuren gaat het gewicht door het gebrek aan calorieën omlaag. Daarbij gaat het in het begin vooral om vochtverlies, bij het verbranden van lichaamsvet komt namelijk water vrij. Al vrij snel daarna zal het lichaam spierweefsel gaan afbreken.

Hoe vaak mag je sapvasten?

Bij lange sapvastkuren moet je denken aan langer dan een week. Daarom bieden wij kuren tot maximaal 7 dagen. Als regel hebben wij 6 tot maximaal 12 keer per jaar te sapvasten, afhankelijk van ervaring. Het is niet de bedoeling dat om elke week een paar dagen een sapvastkuur te volgen om zo snel mogelijk af te vallen.