Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang feta bewaren in koelkast?
 2. Hoe kun je feta langer bewaren?
 3. Kun je witte kaas invriezen?
 4. Kan mozzarella bederven?
 5. Welke soorten schapenkaas zijn er?
 6. Hoe lang kun je mozzarella bewaren?
 7. Welke soorten geitenkaas zijn er?

Hoe lang feta bewaren in koelkast?

In de koelkast kan Feta tot 4 dagen bewaard worden. Bewaar de Feta in het vocht in het bakje en dek het bakje af. Gebruik telkens een schoon mes of lepel om besmetting te voorkomen.

Hoe kun je feta langer bewaren?

Wil je de feta langer bewaren? Snijd de feta dan in blokjes, vul een glazen pot met olijfolie en kruiden (bijvoorbeeld basilicum) en dompel daar de blokjes in onder en zet de pot in de koelkast. Een exacte houdbaarheidsdatum hiervan is niet bekend. Maar fetakaas op olijfolie kan zeker wel een paar weken mee.

Kun je witte kaas invriezen?

Feta invriezen is een goede bewaarmethode voor deze witte Griekse kaas. Zeker als je veel Feta over hebt, want weggooien zou natuurlijk zonde zijn. Venzelfsprekend kun je deze kaassoort ook in de koelkast bewaren, maar veel korter dan ingevroren.

Kan mozzarella bederven?

Je kunt bederf bij zachte kazen herkennen doordat de kaas niet meer fris ruikt of dat er een zure geur vanaf komt. ... Bij normale kaas kun je de beschimmelde stukjes wegsnijden en de rest nog op eten, maar bij zachte kazen kan dit niet. Je moet een mozzarella dan ook weggooien als er beschimmelde plekjes op zitten.

Welke soorten schapenkaas zijn er?

Alles over schapenkaas: de vijf bekendste soorten
 • We kennen natuurlijk allemaal de bekende (en lekkere) kazen als Roquefort en feta. Maar wist je dat dit allebei schapenkazen zijn? ...
 • Feta. ...
 • Manchego.
 • Pecorino. ...
 • Roquefort. ...
 • Texelse schapenkaas.

Hoe lang kun je mozzarella bewaren?

Het is een kaas die niet moet rijpen. Hoe verser, hoe lekkerder. Om hem toch even te kunnen bewaren wordt verse mozzarella in het natuurlijke vocht, de wie, verpakt en verkocht. Na openenvan de verpakking kun je de kaas het best in dat vocht bewaren, maximaal twee tot drie dagen.

Welke soorten geitenkaas zijn er?

Wat voor soorten zijn er? Geitenkaas bestaat er in vele soorten, van zachte en romige kaas tot de wat oudere en kruimelige kaas. Ons assortiment bestaat uit Fenegriek, Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen, Honing Klaver, Italiaanse Kruiden, Jong, Truffel en Oud. De 'Mekkerstee Jong' kunt u al na vier weken eten.