Inhoudsopgave:

 1. Hoe lang en breed is Kos?
 2. Is Kos een mooi eiland?
 3. Is het duur in Zakynthos?
 4. Hoe duur is het in Griekenland?
 5. Is Kos toeristisch?
 6. Wat moet je echt doen in Kos?

Hoe lang en breed is Kos?

Kos is na Rhodos en Karpathos het derde eiland in grootte van de Dodekanesos. Deze archipel omvat ongeveer tweehonderd eilanden, hiervan zijn enkele eilanden heel klein. 27 Eilanden zijn permanent bewoond. Kos heeft een lengte van vijftig kilometer en is tussen de 1,5 en 13,5 kilometer breed.

Is Kos een mooi eiland?

Met name de leuke hoofdstad, maar ook het landschap (ik dacht altijd dat het helemaal vlak was) en de zonsondergangen waarbij je de zon zo prachtig achter de omringende eilanden in zee ziet zakken. Wat Kos verder zo aantrekkelijk maakt is dat het vooral een heel relaxt eiland is.

Is het duur in Zakynthos?

De prijzen op Zakynthos liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -22%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (34% goedkoper), levensmiddelen (10% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (8% goedkoper), sigaretten (43% goedkoper) en openbaar vervoer (40% goedkoper).

Hoe duur is het in Griekenland?

Is Griekenland een duur land? De prijzen van basisproducten in Griekenland zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.29 keer minder betalen om te winkelen in Griekenland dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Griekenland bereik van: 50 EUR in Hostel tot 70 EUR in 3 sterren hotel.

Is Kos toeristisch?

Het eiland Kos behoort tot de meest populaire Griekse vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Na Kreta en Rhodos staat Kos op de derde plek van best bezochte eilanden in Griekenland. Als je kijkt naar het totale toerisme op Kos dan zie je dat de Nederlanders een relatief groot aandeel hebben.

Wat moet je echt doen in Kos?

De beste attracties in Kos-Stad
 1. Plaka Forest. 470. Bossen. ...
 2. Asklepieion. 2.051. Oude ruïnes. ...
 3. Eleftherias Square. 1.482. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen. ...
 4. Casa Romana Kos. 445. Historische locaties. ...
 5. Agios Fokas Beach (Psalidi) 322. Stranden. ...
 6. Agios Stefanos Beach. 1.578. Stranden. ...
 7. Kardamena Beach. 1.254. Stranden.
 8. Lagada Beach. 174.