Inhoudsopgave:

  1. Hoe vaak onderhoud lift?
  2. Hoe lang gaat een lift mee?
  3. Wat doet een frequentieomvormer?
  4. Wat doet frequentieregelaar?
  5. Wat doet Danfoss?
  6. Hoe werkt een snelheidsregelaar?
  7. Waarom remweerstand?

Hoe vaak onderhoud lift?

Soms worden liften maar één keer per jaar onderhouden, bij andere liften is het advies om minimaal vier onderhoudsbeurten per jaar in te plannen. Regelmatige onderhoudsbeurten voorkomen doorgaans storingen en extra reparatiekosten.

Hoe lang gaat een lift mee?

Afhankelijk van de kwaliteit gaat een lift 15 tot 20 jaar mee. In deze periode moeten wel de staalkabels en de frequentieregelaar vervangen worden. Daarbij kan een revisie van de deuraandrijving hier ook bij opgeteld worden.

Wat doet een frequentieomvormer?

Een frequentieregelaar of frequentieomvormer of kortweg drive in het jargon is een elektronische vermogensschakeling die in staat is de frequentie van een aangeboden voeding te veranderen terwijl de spanning mee varieert zodat het koppel behouden blijft.

Wat doet frequentieregelaar?

Een frequentieregelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om het toerental van een elektromotor te regelen om: de procesregeling te verbeteren. het energieverbruik te beperken en efficiënt energie op te wekken. mechanische spanningen op motorregelingstoepassingen te verminderen.

Wat doet Danfoss?

Bij Danfoss ontwikkelen we oplossingen die mensen in staat stellen slimmer om te gaan met de hulpbronnen van de wereld – en zo de duurzame transformatie te stimuleren. De belofte van kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie zit diepgeworteld in ons DNA.

Hoe werkt een snelheidsregelaar?

Snelheidsregelaars specificeren een snelheid, maar controleren niet of deze wordt bereikt. Met toerentalregelaars daarentegen wordt het moment van feedback toegevoegd. ... Toerentalregelaars zoals die in elektrische motoren zijn geïnstalleerd, zijn vaak uitgerust met sensoren die continu de snelheid registreren.

Waarom remweerstand?

Remweerstanden zijn nodig bij generatorisch bedrijf van de motor. Wanneer de elektromotor aangestuurd met een frequentieregelaar een last moet gaan tegenhouden zal er energie worden opgewekt. Dit wordt ook wel generatorisch bedrijf genoemd. Deze opgewekte energie zal de tussenkringspanning verhogen.