Inhoudsopgave:

  1. Kan een kind zich inschrijven bij KVK?
  2. Waar kan ik mijn kind inschrijven?
  3. Hoe oud moet je zijn om een webshop te maken?
  4. Kun je onder de 18 een zakelijke rekening openen?
  5. Hoe oud moet je zijn om een webshop te beginnen?
  6. Hoe ver van te voren inschrijven basisschool?
  7. Hoe oud moet je zijn voor BTW nummer?

Kan een kind zich inschrijven bij KVK?

Als een minderjarige zichzelf wil inschrijven bij KVK, dan heeft hij handlichting nodig. Heeft hij deze niet? Dan vragen wij jou als ouder of verzorger mee te komen naar KVK.

Waar kan ik mijn kind inschrijven?

Ouders melden hun kind aan bij de basisschool. De meeste scholen hebben hiervoor een inschrijfformulier, maar ouders kunnen ook de benodigde informatie aan de school overhandigen. Bij aanmelding moet in ieder geval de volgende informatie aan de school worden gemeld: Achternaam, voornaam en voorletters.

Hoe oud moet je zijn om een webshop te maken?

Onder de 18 ben je handelsonbekwaam Je mag geen grote beslissingen nemen zonder toestemming van je ouders of voogd. Want ondanks je minderjarig bent, moet je met jouw webshop je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en belasting betalen. Neem daarom bij het inschrijven van je webshop je ouders of voogd mee.

Kun je onder de 18 een zakelijke rekening openen?

Handlichting. Sommige banken vragen je om handlichting als je een zakelijke rekening wilt openen. Met handlichting verklaart een rechter je (deels) volwassen. Jongeren van 16 of 17 jaar kunnen met handlichting dezelfde dingen doen als iemand die 18 jaar of ouder is.

Hoe oud moet je zijn om een webshop te beginnen?

Er is geen minimumleeftijd om te starten met je eigen zaak. Wel heb je toestemming van je ouders of voogd nodig om te mogen handelen. Denk aan het bestellen van spullen voor je bedrijf, een shop openen op bol.com of het afsluiten van een contract met een betaaldienst.

Hoe ver van te voren inschrijven basisschool?

Schrijf uw kind minimaal 10 weken voor het 4 jaar wordt in voor een basisschool. U mag uw kind niet vóór de leeftijd van 3 jaar aanmelden. Houd er rekening mee dat een basisschool geen plaats heeft of een wachtlijst heeft. U mag uw kind bij meerdere scholen aanmelden.

Hoe oud moet je zijn voor BTW nummer?

Er is geen minimumleeftijd om te starten met je eigen zaak. Wel heb je toestemming van je ouders of voogd nodig om te mogen handelen.