Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang mag je zijn met aanhanger?
  2. Hoe ver mag de lading aan de voorkant van een voertuig uitsteken?
  3. Hoe hoog mag de lading op een auto zijn?
  4. Hoe ver mag lading op dak uitsteken?
  5. Hoeveel mag er in een container?

Hoe lang mag je zijn met aanhanger?

De maximale lengte voor een aanhangwagen is 12 meter. Dit is gemeten vanaf hart koppeling tot achterzijde aanhangwagen. De totale combinatie mag echter niet langer zijn dan 18 meter. Deze maximale lengte staat vast voor een auto met aanhangwagen.

Hoe ver mag de lading aan de voorkant van een voertuig uitsteken?

Voorzijde. Personenauto's en bedrijfswagens tot 3.500 kg: maximaal 1 meter voor de auto. Bedrijfswagens zwaarder dan 3.500 kg: niet meer dan 4,3 meter voor het hart van de voorste as. Aanhangwagen: Het is niet toegestaan lading aan de voorzijde te laten uitsteken.

Hoe hoog mag de lading op een auto zijn?

De hoogte van een beladen voertuig mag niet meer dan 4 meter bedragen. Die van een rijwiel zonder motor mag, lading inbegrepen, niet meer dan 2,50 meter bedragen. 46.3 (Vlaams Gewest). De hoogte van een beladen voertuig mag niet meer dan 4 meter bedragen.

Hoe ver mag lading op dak uitsteken?

Aan de beide zijkanten mag de lading 20 centimeter uitsteken. Aan de achterzijde mag het tot 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. Met een markeringsbord mag de lading maximaal de helft van de lengte van je auto uitsteken en niet meer dan 5 meter.

Hoeveel mag er in een container?

Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.