Inhoudsopgave:

  1. Wat is een Tyleen waterleiding?
  2. Hoe herken je een loden waterleiding?
  3. Wat is Tyleenbuis?
  4. Hoeveel soorten waterleidingen zijn er?
  5. Heb ik lood waterleiding?
  6. Wat betekent Zpe?
  7. Hoe diep Tyleen waterleiding?

Wat is een Tyleen waterleiding?

De tyleenslang is geschikt voor drinkwater, dus uw douche of kraan is zo aangelegd in uw tuin met een tyleen waterleiding. De tyleen waterleiding is te herkennen aan een blauwe streep aan de buitenzijde van de tyleenslang. De tyleen waterleiding wordt met name gebruikt voor een waterleiding buiten het huis.

Hoe herken je een loden waterleiding?

Een niet-geverfde loden waterleiding is grijs van kleur, een koperen leiding is roodbruin of lichtgroen. Lood is niet magnetisch. Als je een magneet tegen de buis kunt plakken, bevat ze ijzer. Een loden waterleiding heeft geen koppelstukken, maar aan 'kruispunten' zijn de buizen wel dikker.

Wat is Tyleenbuis?

Tyleenslang ook wel pe buis genoemd is een product wat voornamelijk uit ldpe of hdpe bestaat. Diverse diameters, uitvoeringen en drukklasse zijn mogelijk. Bent u opzoek naar tyleenslang voor beregening of pe leiding om in uw gazon te verwerken, dat is mogelijk!

Hoeveel soorten waterleidingen zijn er?

Sinds de jaren 1960-70 worden in Nederland met name leidingen van kunststof gebruikt, namelijk polyetheen (PE) en polyvinylchloride (pvc). Andere materialen die ook zijn toegepast zijn onder meer koper, lood, nodulair gietijzer en staal.

Heb ik lood waterleiding?

Controleer daarom als eerste bij de watermeter of in of naar uw huis nog loden leidingen zitten. Een loden leiding herkent u aan de donkerblauwe-grijze kleur van de leiding én aan het doffe geluid als u er met een lepel tegenaan tikt. Een koperen leiding is rood of groenachtig.

Wat betekent Zpe?

ZPE is de afkorting voor Zachte PolyEtheen. ... In de industrie wordt Polyetheen ook wel polyethyleen genoemd. Hier ontleent tyleen (of thyleen) haar naam aan.

Hoe diep Tyleen waterleiding?

Wanneer je de buis in de grond wilt leggen, graaf je een geul van minimaal 30-35 cm diep. Maak daarbij de eventuele graszoden voorzichtig los van de grond zodat je ze goed terug kunt plaatsen. Wil je de waterleiding tegen vorst beschermen dan dien je de geul minimaal 80 cm diep te graven.