Inhoudsopgave:

  1. Hoe dichtbij is de dichtstbijzijnde ster?
  2. Wat is de dichtstbijzijnde planeet?
  3. Hoe groot is Proxima Centauri?
  4. Welke planeet staat dicht bij de aarde?
  5. Hoe lang duurt een reis naar Proxima Centauri?
  6. Hoeveel km is 9 miljard lichtjaar?

Hoe dichtbij is de dichtstbijzijnde ster?

Rond de ster die het dichtstbij de aarde staat, een kleine rode dwerg met de naam Proxima Centauri die zich op een afstand van 4,24 lichtjaar van de zon bevindt, draaien mogelijk niet één maar twee planeten.

Wat is de dichtstbijzijnde planeet?

De Aarde staat gemiddeld op een afstand van 1 AE van de Zon. Mercurius staat op een afstand van 0,4 AE, Venus op 0,7 AE, Mars op 1,5 AE, Jupiter op 5,2 AE, Saturnus op 9,5 AE, Uranus op 19 AE en Neptunus op 30 AE.

Hoe groot is Proxima Centauri?

107.280 km Proxima Centauri/Straal

Welke planeet staat dicht bij de aarde?

Mercurius staat niet alleen het dichtst bij de aarde. De berekeningen laten namelijk zien dat Mercurius het dichtst bij elke planeet in ons zonnestelsel in de buurt staat. “Mercurius is dus zelfs de dichtstbijzijnde planeet van Neptunus,” besluiten de onderzoekers.

Hoe lang duurt een reis naar Proxima Centauri?

Hoewel Proxima Centauri na de zon de dichtstbijzijnde ster is, is de afstand tussen de aarde en Proxima Centauri te groot om reizen naar Proxima Centauri realistisch te kunnen noemen. Met de huidige stand van de technologie zou een reis duizenden jaren duren.

Hoeveel km is 9 miljard lichtjaar?

Een lichtjaar is gelijk aan 9,46 biljoen kilometer, dus deze ster staat 9 miljard keer 9,46 biljoen kilometer van onze aarde.