Inhoudsopgave:

  1. Waarom groene gevel?
  2. Hoeveel kost een groene gevel?
  3. Wat kost een groene wand?
  4. Wat kost verticale tuin?
  5. Wat is het voordeel van een groen dak?

Waarom groene gevel?

Hitte en droogte Groene gevels beschermen het gebouw tegen opwarming in de zomer. Doordat de zon de gevel minder opwarmt en de warmte minder wordt vastgehouden, wordt er ook minder warmte weerkaatst van de gevel en blijft de buitenruimte koeler.

Hoeveel kost een groene gevel?

De kosten van een groengevel bedragen ongeveer €400 per vierkante meter. Deze prijs omvat wel studie, ontwerp en plaatsing. Dat betekent dat het geen goedkope oplossing is, wanneer je op zoek bent naar een mooie aankleding of bekleding van de gevel.

Wat kost een groene wand?

Houdt, als u een verticale tuin aan laat leggen, rekening met een bedrag van tussen de € 150,- en € 750,- per vierkante meter. De prijs hangt sterk af van uw wensen, want ook qua beplanting kunt u alle kanten op. De hovenier maakt uw verticale tuin helemaal compleet voor dit bedrag.

Wat kost verticale tuin?

De kosten voor een verticale tuin zijn best pittig. Houdt, als u een verticale tuin aan laat leggen, rekening met een bedrag van tussen de € 150,- en € 750,- per vierkante meter. De prijs hangt sterk af van uw wensen, want ook qua beplanting kunt u alle kanten op.

Wat is het voordeel van een groen dak?

Het grootste voordeel van een groendak - versus een dak met een normale dakbedekking - is dat de vegetatie op je dak bijdraagt aan de biodiversiteit en een groenere leefomgeving. Daarnaast beschermt de vegetatielaag je dak en gaat de dakbedekking hierdoor langer mee.