Inhoudsopgave:

 1. Kan je een systeemplafond schilderen?
 2. Wat voor verf op gipsplaten?
 3. Welke verf voor plafondplaten?
 4. Welke verf voor gipsplaten plafond?
 5. Kan ik Agnes plafondplaten sauzen?
 6. Kan ik Stucplaten verven?
 7. Kun je gipsblokken verven?
 8. Hoe schilder je een gyproc plafond?
 9. Hoe een gyproc plafond schilderen?
 10. Kan ik Agnes platen schilderen?
 11. Hoe gipsblokken afwerken?

Kan je een systeemplafond schilderen?

Heb je een systeemplafond en zijn de plafondtegels aan een schilderbeurt toe? In de meeste gevallen kun je ze schilderen, maar toegegeven: het is een flinke klus. Het beste haal je alle tegels uit het plafond en maak je ze stuk voor stuk schoon met St. Marc of een andere ontvetter.

Wat voor verf op gipsplaten?

Een gipsplaten muur kun je zonder problemen verven. Wel is het belangrijk dat je de naden en schroefgaten eerst vult met gipsplaatvuller en dat je de muur in de voorstrijk zet. Gipsplaten hebben namelijk een behoorlijk zuigende werking. Voor het verven van de gipsplaten kun je latex muurverf gebruiken.

Welke verf voor plafondplaten?

Wil je graag een mat plafond? Kies dan voor Sikkens Alphacryl Plafond of Sigmapearl Plafond Supermat. Deze watergedragen verf dekt perfect en is geschikt voor beton, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Deze verf voor het plafond is gemakkelijk aan te brengen, vergeelt niet en is waterdampdoorlatend.

Welke verf voor gipsplaten plafond?

Gipsplaten schilderen gaat anders dan het schilderen van een muur. De ondergrond van gipsplaten bestaande uit gips is geheel anders dan bijvoorbeeld baksteen. Voor gipsplaten wordt meestal latex verf of structuurverf gebruikt.

Kan ik Agnes plafondplaten sauzen?

Agnes wandplaten en plafondplaten zijn overschilderbaar met acrylverf. Platen vooraf goed schoon, vetvrij maken en voorzien van een kunststof primer.

Kan ik Stucplaten verven?

Ja! Gipsplaten hebben een sterkte zuigende werking, daarom is het belangrijk de platen voor te strijken en dan pas te behangen, verven of stuccen. De schroefgaten en naden (met wapeningsgaas) van de gipsplaten moeten wel eerst gevuld worden met jointfiller voordat er voorstrijkmiddel opgebracht kan worden.

Kun je gipsblokken verven?

Wanneer het vocht snel wegtrekt/droog is, is de ondergrond gips, kalkzandsteen, spack, gipsplaat of gipsblok en heb je met een zachte ondergrond te maken. Diepgrond zorgt er in zo'n geval voor dat de verf beter hecht en zijn daadwerkelijke kleur behoud (pigment ontrekking).

Hoe schilder je een gyproc plafond?

Zet eerst een aantal verticale strepen op de muur en rol deze vervolgens horizontaal uit. Schilder daarna nog eens verticaal. Op deze wijze wordt de verf goed over het oppervlak verdeeld en krijg je een egaal resultaat. Wanneer de eerste laag droog is kun je de tweede laag erop zetten.

Hoe een gyproc plafond schilderen?

Gyproc® schilderen is eenvoudig en geeft een mooi resultaat. Voor je aan de slag gaat met verf is het belangrijk om je gipsplaten eerst te behandelen met een schilderprimer specifiek voor Gyproc® platen. Daarna schilder je de platen zoals elk ander oppervlak. Werk de Gyproc® platen na plaatsing zo snel mogelijk af.

Kan ik Agnes platen schilderen?

Agnes wandplaten en plafondplaten zijn overschilderbaar met acrylverf. Platen vooraf goed schoon, vetvrij maken en voorzien van een kunststof primer.

Hoe gipsblokken afwerken?

Voor het lijmen en glad afwerken van blokkenwanden Geef een wand van gipsblokken de nodige stevigheid met Gyproc Blokkenwand Stuc. Een egaal wit gips dat je gebruikt als lijm én voor de afwerking.