Inhoudsopgave:

  1. Waar 5G bereik?
  2. Wat is het beste 5G-netwerk?
  3. Waar worden 5G masten geplaatst?
  4. Waarom extra betalen voor 5G?
  5. Heeft Ziggo ook 5G?

Waar 5G bereik?

Bij T-Mobile staat 5G in grote delen van Nederland aan. T-Mobile wil dit jaar nog landelijke dekking bieden, maar op de dekkingskaart zijn nu nog veel gaten te zien. KPN wil 5G volgend jaar landelijk dekkend hebben. Op de netwerkkaart van KPN is te zien dat 5G nu nog is voorbehouden aan de Randstad.

Wat is het beste 5G-netwerk?

Best geteste netwerk wereldwijd Voor het eerst werd de 5G-dekking meegenomen in het onderzoek. In totaal heeft T-Mobile maar liefst 962 van de 1000 punten verdiend met zijn netwerk. Een prachtige score, waarmee de provider zelfs wereldwijd het best geteste netwerk heeft.

Waar worden 5G masten geplaatst?

Alle zendmasten kun je vinden op de kaarten op de website van het Antennebureau. Hier vind je ook resultaten van metingen aan elektromagnetische velden van mobiele netwerken, ook op 5G-testlocaties. Het Antennebureau houdt ook een lijst bij met alle experimenteerlocaties voor 5G.

Waarom extra betalen voor 5G?

Dat komt omdat de overheid de snellere banden van 3,5 GHz en 26 GHz voor 5G nog niet heeft vrijgegeven. Daarom zijn de 5G-snelheden nu ongeveer hetzelfde of zelfs lager dan 4G.

Heeft Ziggo ook 5G?

Telecomprovider VodafoneZiggo zet vandaag als eerste Nederlandse provider zijn 5G-netwerk aan. Klanten met een geschikt abonnement en 5G-smartphone kunnen het netwerk gebruiken. ... VodafoneZiggo gaat er van uit dat 5G nu zo'n 10 procent sneller is dan het huidige mobiele 4G-netwerk.