Inhoudsopgave:

 1. Wat doet een regisseur allemaal?
 2. Hoe word je een regisseur?
 3. Wat voor opleiding voor regisseur?
 4. Hoe word je een filmmaker?
 5. Wat leer je op een film school?
 6. Wat verdient een regisseur per dag?
 7. Wat is een script wikikids?
 8. Wat verdient een cameraman per uur?
 9. Wat doe je als filmmaker?

Wat doet een regisseur allemaal?

Als regisseur vertel je verhalen met behulp van beeld. ... Jij geeft, als regisseur, ieder crewlid aanwijzingen over hoe hij het verhaal in beeld moet brengen; je hebt het overzicht en weet als geen ander wat en hoe je iets wilt vertellen. Bij film- en televisieproducties ben jij de artistiek eindverantwoordelijke.

Hoe word je een regisseur?

Om regisseur te worden kan men het beste een HBO-opleiding bij de Kunst- of Filmacademie volgen. Er bestaan echter ook cursussen die de basis van het regisseurschap aanleren, waarnaast men een hele hoop ervaring op de filmset of bij het toneel op moet doen voordat men echt klaar is om te leiden.

Wat voor opleiding voor regisseur?

De meest geschikte opleiding voor het beroep van regisseur is de hbo-opleiding regie aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam. De opleiding kent acht studierichtingen: scenario, regie, productie, camera/licht, production design, geluid, montage en interactieve multimedia/visual effects.

Hoe word je een filmmaker?

Er zijn niet heel veel opleidingen in Nederland voor dit vakgebied. En dan moet je natuurlijk ook maar net toegelaten worden. Zo melden zich bij de Nederlandse filmacademie per jaar zo'n 550 mensen aan, terwijl voor elke richting (cameraman, regisseur, producent, etc.) maar plek is voor zes tot tien mensen.

Wat leer je op een film school?

De Nederlandse Filmacademie kent acht studierichtingen:
 • Scenario.
 • Regie (fictie en documentaire)
 • Productie.
 • Camera/licht.
 • Production design.
 • Sound design.
 • Montage.
 • Interactieve media/visual effects.

Wat verdient een regisseur per dag?

Wat verdient een Regisseur in loondienst? Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 4.000 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 5.000 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 6.000 bruto per maand.

Wat is een script wikikids?

Scenario is een opeenvolging van handelingen die moeten worden uitgevoerd wanneer het zover is. Ook: draaiboek van film.

Wat verdient een cameraman per uur?

Wat verdient een Cameraman als zelfstandige? Een Cameraman factureert ongeveer € 45 per uur ex BTW.

Wat doe je als filmmaker?

Een filmregisseur is de persoon die verantwoordelijk is voor de totale uitvoering van een filmproject en wordt in Europa ook vaak gezien als de "maker" van de film, zoals de auteur van een boek.