Inhoudsopgave:

  1. Hoe weet je of rode wijn slecht is?
  2. Kun je bedorven wijn drinken?
  3. Kan geopende wijn bederven?
  4. Wat als je vervallen drank drinkt?
  5. Wat gebeurt er als alcohol over datum is?

Hoe weet je of rode wijn slecht is?

Als een wijn in aanraking komt met zuurstof, vindt er oxidatie plaats. Hierdoor krijgt de wijn uiteindelijk een soort bruinige kleur. Absoluut een teken dat de wijn niet meer geschikt is om te drinken. Nog een teken dat de wijn niet meer goed is, is als er bubbeltjes zichtbaar zijn.

Kun je bedorven wijn drinken?

Hoe smaakt bedorven wijn? Je gaat er natuurlijk niet dood van wanneer je eens een slechte wijn drinkt, maar het is zeker geen goed idee.

Kan geopende wijn bederven?

Als de fles open is, blijft deze drie tot vijf dagen goed. Een lichte rode wijn zoals een pinot noir heeft weinig tannine. Dat maakt deze minder lang houdbaar dan een zware rode wijn als een durif. ... Sommige wijnen kunnen zelfs lekkerder smaken nadat de fles is geopend.

Wat als je vervallen drank drinkt?

Behalve door te veel te drinken kun je van oude sterke drank niet ziek worden. Mogelijk ziek makende micro-organismen kunnen namelijk slecht tegen veel alcohol: die maakt hun celwanden kapot en verstoort hun energiehuishouding. Hun groei stopt vanaf ongeveer 15 procent en bij nog hogere percentages sterven ze.

Wat gebeurt er als alcohol over datum is?

De smaak kan minder van kwaliteit worden en/of er komt bezinksel in de drank.