Inhoudsopgave:

  1. Waarom wordt spekkoek bij de slager verkocht?
  2. Hoe moet je spekkoek snijden?
  3. Wat betekent spekkoek?
  4. Hoe moet je spekkoek bewaren?
  5. Hoe lang blijft Kue Lapis goed?
  6. Waarom heet het spekkoek?

Waarom wordt spekkoek bij de slager verkocht?

De vraag rees waarom “bijna elke Nederlandse slagerspekkoek verkoopt. ... Omdat de bereiding zo ingewikkeld is, werd spekkoek alleen bij speciale gelegenheden geserveerd. De cake heeft z'n naam aan die laagjes te danken, omdat ze aan doorregen spek zouden doen denken. Er zit dus zeker geen spek in.

Hoe moet je spekkoek snijden?

Spekkoek snijd je in ultradunne, rechte plakjes. Dat gaat goed als je de spekkoek eerst in vieren snijdt en elk kwart in dunne plakjes snijdt.

Wat betekent spekkoek?

Naamsverwarring. De Indische spekkoek wordt soms verward met het oorspronkelijk Nederlands-Indische gerecht kue lapis, omdat die naam letterlijk "cake in laagjes" betekent. ... De naam "spekkoek" is overigens ontstaan doordat de oorspronkelijk vorm door de dunne, om-en-om gekleurde laagjes aan doorregen spek deed denken.

Hoe moet je spekkoek bewaren?

Laat de vorm hierna nog een uur buiten de oven afkoelen. Snijd de spekkoek in stukken en bewaar gewikkeld in plastic folie in de koelkast. De spekkoek is dan zeker een week houdbaar. Je kunt de spekkoek ook invriezen.

Hoe lang blijft Kue Lapis goed?

Tips: De kue lapis kan ook met 2 kleuren gemaakt worden, rood/wit of groen/wit. Bewaar kue lapis niet in de vriezer! Blijft 4 tot 5 dagen goed in de koelkast.

Waarom heet het spekkoek?

Daarnaast komt ook de benaming lapis legit regelmatig voor. De naam "spekkoek" is overigens ontstaan doordat de oorspronkelijk vorm door de dunne, om-en-om gekleurde laagjes aan doorregen spek deed denken. Spekkoek is erg machtig en wordt over het algemeen in dunne plakjes gesneden.