Inhoudsopgave:

  1. Wat verdient een Bedrijfsadministrateur HBO?
  2. Wat is een Bedrijfsadministrateur?
  3. Wat kun je worden met de opleiding Bedrijfsadministrateur?
  4. Hoeveel verdien je als starter?
  5. Wat verdien je mbo?
  6. Hoeveel geld verdient een engineer?

Wat verdient een Bedrijfsadministrateur HBO?

Startsalaris administrateur Iemand met een MBO opleiding verdient simpelweg minder dan iemand met een HBO- of WO-opleiding. Het gemiddelde startsalaris van een administrateur op MBO is € 2.000,- bruto per maand. Terwijl het gemiddelde startsalaris van een administrateur op HBO niveau € 2.400,- bruto per maand bedraagt.

Wat is een Bedrijfsadministrateur?

Als bedrijfsadministrateur verzorg je de financiële gegevens van het bedrijf. Je controleert alle informatie die met geld te maken heeft zoals facturen, urenoverzichten en declaraties. Je voert de juiste gegevens in met de computer.

Wat kun je worden met de opleiding Bedrijfsadministrateur?

Als bedrijfsadministrateur kun je werkzaam zijn op de boekhoudafdeling of financiële administratie van een bedrijf of instelling, zoals een meubelfabriek, een bouwbedrijf of een ziekenhuis. Maar je kunt ook werkzaam zijn bij een administratie-, accountants-, advocaten-, notarissen- of deurwaarderskantoor.

Hoeveel verdien je als starter?

In 2019 was het gemiddeld brutoloon van een starter tussen 18 en 24 jaar in België 1.946 euro. In Brussel verdien je het meest (2.000 euro), tegenover 1.972 euro in Vlaanderen en 1.792 euro in Wallonië.

Wat verdien je mbo?

Volgens gegevens van het CBS verdienen laagopgeleide werknemers (alleen basisschool, middelbare school of mbo niveau 1) een gemiddeld inkomen van €23.800 per jaar. Dat geldt dus voor alle leeftijden. Mensen met een mbo niveau 2,3 of 4 opleiding verdienen al een stuk meer. Gemiddeld kom je uit op €32.400.

Hoeveel geld verdient een engineer?

Een startende engineer begint met ongeveer € 2.500,- bruto salaris per maand. Bij seniors loopt dit wel op tot € 4.500,-. Gemiddeld verdienen engineers rond de € 3.500,-. Er is veel vraag naar engineers op zowel mbo- als hbo-niveau.