Inhoudsopgave:

 1. Wat betekent een vishaak op revers?
 2. Hoe een colbert dragen?
 3. Welk colbert?
 4. Hoe hoort een blazer te zitten?
 5. Waar hoort een speldje?
 6. Waarom knoopsgat in rever?
 7. Wat draag je onder een colbert heren?
 8. Welke knoop moet dicht van een colbert?
 9. Welk knoopje dicht colbert?
 10. Welke kleur colbert op grijze broek?
 11. Hoe lang hoort een colbert te zijn?
 12. Wat doe je aan onder een blazer?
 13. Waar hoort een broche te zitten?
 14. Waar draag je een naambadge?
 15. Welke kant speld dragen?
 16. Wat draag je onder een colbert vrouw?
 17. Wat dragen onder zwarte blazer?
 18. Welke knoop dicht pak?
 19. Welk knoopje dicht pak 2 knopen?
 20. Welke knopen dicht bij gilet?

Wat betekent een vishaak op revers?

Het verwijst naar de eeuwige band tussen twee personen die nooit zal verwateren, ook niet als deze personen voor een zeer lange tijd van elkaar worden gescheiden.

Hoe een colbert dragen?

Bij een colbert met één knoop kun je kiezen of je hem open of gesloten draagt. En wanneer er twee knopen zijn, dan draag je dus de onderste los. Alleen bij drie knopen is er geen duidelijke etiquette. Aangeraden wordt om in ieder geval de middelste knoop te sluiten.

Welk colbert?

Pasvorm regular fit:
MaatTailleomvang (1)Ruglengte (2)
449472
46 / XS10073
48 / S10374
50 / M10775

Hoe hoort een blazer te zitten?

De lengte van je blazer is cruciaal. Heb je in verhouding lange benen en een kort bovenlichaam dan zal de blazer langer moeten zijn dan bij iemand met korte benen en een langer bovenlichaam. Als vuistregel kun je hanteren dat je jasje nooit langer moet zijn dan – bij een gestrekte arm – de zoom in je hand hangt.

Waar hoort een speldje?

Waar hoort een reversspeld te zitten, op een kostuum, jasje of smoking? Plaats je reversspeld altijd op het bovenste deel van je linker revers. Bevestig de speld op de plaats waar het knoopsgat zit (of zou moeten zitten).

Waarom knoopsgat in rever?

Het knoopsgat op de revers van een jas wordt al sinds meer dan een eeuw alleen voor de sier aangebracht. Op het jasje zijn immers geen corresponderende knopen aanwezig. Men gebruikt het knoopsgat wel voor corsages, speldjes en de knoopsgatversieringen of lintjes en die het bezit van een onderscheiding aanduiden.

Wat draag je onder een colbert heren?

Ga voor een comfortabel jasje met stretch in een mooie kleur of met een print. Draag hier een basic wit of zwart T-shirt onder en maak af met een toffe jeans en stoere sneakers. In deze combinatie mag een comfy jeans met wassingen zeker! Nicolle tipt ook het bijpassende gilet om onder je colbert te dragen.

Welke knoop moet dicht van een colbert?

Regel bij een colbert met enkele rij is dat je de bovenste knoop dicht doet als je staat. Als je gaat zitten, mag je hem open doen. Bij een single breasted colbert met twee verticale knopen laat je de onderste knoop altijd open. Ook hier weer doe je de bovenste dicht als je staat.

Welk knoopje dicht colbert?

Regel bij een colbert met enkele rij is dat je de bovenste knoop dicht doet als je staat. Als je gaat zitten, mag je hem open doen. Bij een single breasted colbert met twee verticale knopen laat je de onderste knoop altijd open. Ook hier weer doe je de bovenste dicht als je staat.

Welke kleur colbert op grijze broek?

Sommige mensen hebben meer met zwart dan met donker blauw. Mocht dit zo zijn, dan kun je prima een zwart jasje combineren met een grijze broek, of andersom. Zwart en grijs zitten namelijk in hetzelfde kleurenspectrum en combineren dus altijd goed met elkaar.

Hoe lang hoort een colbert te zijn?

Ook de mouwlengte van het colbert is belangrijk. Te lange mouwen staan namelijk erg slordig. Een vuistregel voor de mouwlengte is dat de mouw van het colbert óp je horloge moet vallen wanneer je je armen langs je lichaam houdt. Dus niet helemaal over je horloge heen, maar echt er op.

Wat doe je aan onder een blazer?

Draag onder je colbert een lichtblauw overhemd, een chino en geklede schoenen voor een perfecte outfit. Doe hier een stropdas bij om en je bent meteen een stuk formeler gekleed.

Waar hoort een broche te zitten?

Broches worden traditioneel door veel oudere vrouwen aan de linkerkant gedragen. Deze manier wordt traditioneel als de juiste manier beschouwd. Tegenwoordig kan je een broche overal dragen. Op je jas, op de trui, op een hoed of op een tas.

Waar draag je een naambadge?

Draag je badge altijd rechts. En let op: dit geldt voor een evenement, een seminar of een andere zakelijke bijeenkomst. Schud je je gesprekspartner de hand, dan blijft er ruimte om direct oogcontact te maken. Als je een naambadge links draagt, dan is het lastiger om oogcontact te maken en te houden.

Welke kant speld dragen?

Bevestig de speld net op de buitenrand van het knoopsgat op de linker revers. Als je meerdere spelden draagt, plaatst ze dan allemaal aan dezelfde kant bij elkaar. Een opzet met een oneven getal ziet er mooier uit omdat asymmetrie de aandacht trekt.

Wat draag je onder een colbert vrouw?

Een strakke coltrui is perfect om onder een blazer te dragen. De combinaties zijn eindeloos: speel gerust een beetje met kleuren en prints. Heel elegant wordt de combinatie van blazer en coltrui in een ton-sur-ton uitvoering!

Wat dragen onder zwarte blazer?

Combineer de blazer met een mooie taille rok of nette zwarte broek en hou je outfit rustig door het te combineren met rustige accessoires. Heb je niet een hele formele functie dan kun je juist gaan voor gekleurde accessoires, bijvoorbeeld knaloranje pumps als echte eyecatchers.

Welke knoop dicht pak?

Regel bij een colbert met enkele rij is dat je de bovenste knoop dicht doet als je staat. Als je gaat zitten, mag je hem open doen. Bij een single breasted colbert met twee verticale knopen laat je de onderste knoop altijd open. Ook hier weer doe je de bovenste dicht als je staat.

Welk knoopje dicht pak 2 knopen?

Tijdens het zitten mag je het colbert open dragen, maar zodra je opstaat, knoop je het chique jasje zo snel mogelijk weer dicht! Is jouw single-breasted colbert 2-knoops? Mannen, sluit nóóit je onderste knoop! De bovenste knoop houd je gesloten, zeker tijdens het geven van presentaties.

Welke knopen dicht bij gilet?

Als je een mooi gilet gevonden hebt, is het natuurlijk van belang dat je hem ook op de juiste manier draagt. De meeste gilets hebben een oneven aantal knopen; vijf of zeven. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat je altijd alle knoopjes dicht doet, behalve de onderste.