Inhoudsopgave:

  1. Wat kost de koffiebonen?
  2. Wat kost een koffiemachine?
  3. Hoeveel koffiebonen heb je nodig voor een kop koffie?
  4. Wat kost een kopje Dolce Gusto?
  5. Hoeveel gram voor 1 kop koffie?
  6. Hoeveel kost een kopje filterkoffie?

Wat kost de koffiebonen?

De prijs per kopje koffie Een kilo koffiebonen kost ongeveer €16. Uit 1 kilo haal je gemiddeld 120 kopjes koffie. Dat zou neerkomen op €0,13 per kopje.

Wat kost een koffiemachine?

De koffieautomaat prijzen zitten tussen 1.900 euro en 4.500 euro in aanschaf en daarnaast zijn er 3 euro onderhoudskosten per jaar.

Hoeveel koffiebonen heb je nodig voor een kop koffie?

Wist u dat voor één kopje koffie ongeveer 70 gebrande koffiebonen nodig zijn? 70 bonen produceren ca. 8 gram koffie.

Wat kost een kopje Dolce Gusto?

Dolce Gusto en Nespresso cups Zo'n cupje bevat gemalen koffiebonen en is vervolgens luchtdicht afgesloten. Zo blijft de koffie lang vers. Je gebruikt koffiecups bij een Nespresso en Dolce Gusto machine. Prijs per kopje = € 0,33 bij Dolce Gusto, € 0,41 bij Nespresso Original en € 0,60 Nespresso Vertuo.

Hoeveel gram voor 1 kop koffie?

De richtlijn voor de dosering van een kopje filterkoffie is ongeveer 7 gram gemalen koffie per 1 ml water. Uiteraard kunnen smaken verschillen. Wat voor de een de ideale verhouding is, hoeft dat niet te zijn voor de ander. Doormiddel van een maatschepje kun je eenvoudig de juiste dosering koffie afmeten.

Hoeveel kost een kopje filterkoffie?

Wat kost een kopje koffie gemiddeld? Voor een kopje filterkoffie, oploskoffie en koffiebonen ben je 9 cent kwijt, maar voor een cups en pads kopje koffie 7 tot 45 cent.