Inhoudsopgave:

  1. Waarom Demonstratie Museumplein?
  2. Waarom veteranen bij demonstratie?
  3. Waarom protesteren ze in Amsterdam?
  4. Hoeveel aanhoudingen Eindhoven?
  5. Hoeveel mensen opgepakt in Eindhoven?
  6. Is er vandaag een demonstratie in Amsterdam?
  7. Hoeveel mensen demonstratie Eindhoven?
  8. Hoeveel mensen Demonstratie Museumplein?
  9. Hoeveel mensen opgepakt rellen?

Waarom Demonstratie Museumplein?

Op het Museumplein: 'De demonstranten wilden duidelijk psychologisch op de politie inspelen' Op het Museumplein in Amsterdam vindt de laatste tijd haast ieder weekend wel een demonstratie plaats. Ook vandaag weer – ondanks een verbod van de gemeente. Aan het begin van de middag werd een waterkanon ingezet.

Waarom veteranen bij demonstratie?

Volgens het Veteranen Platform is op een besloten Facebookpagina opgeroepen om bij het protest een buffer te vormen tussen de demonstranten en politie, om politiegeweld tegen te gaan. “Door dit te doen als (vermeende) veteraan wordt er gesuggereerd dat zij dit doen namens alle veteranen,” aldus de organisatie.

Waarom protesteren ze in Amsterdam?

In Amsterdam is vanmiddag een demonstratieve tocht van zeven kilometer gehouden door het centrum van de stad. Volgens de gemeente waren er ruim 20.000 deelnemers. Ze betoogden onder meer tegen de coronamaatregelen van het kabinet.

Hoeveel aanhoudingen Eindhoven?

Het aantal aanhoudingen voor de rellen op verschillende plaatsen in Nederland loopt gestaag op. In Den Bosch en Eindhoven staat de teller inmiddels op 122.

Hoeveel mensen opgepakt in Eindhoven?

Hoeveel mensen zijn er tot nu toe aangehouden? “Tot nu heeft de politie meer dan honderd personen opgepakt. De teller staat nu op 70 in het onderzoek naar wat er in Eindhoven is gebeurd en voor de Bossche rellen zijn 52 arrestaties verricht.

Is er vandaag een demonstratie in Amsterdam?

In Amsterdam hebben volgens de gemeente 25.000 mensen gedemonstreerd tegen het coronabeleid. Betogers verzamelden zich aan het begin van de middag op de Dam en liepen vervolgens een route van 5 kilometer door de binnenstad. Rond 16.00 uur was de demonstratie ten einde.

Hoeveel mensen demonstratie Eindhoven?

Op 26 augustus was er demonstratie op het Ketelhuisplein. Volgens de organisatie kwamen er toen een kleine duizend mensen op af.

Hoeveel mensen Demonstratie Museumplein?

Ruim 150 mensen zijn zondagmiddag gearresteerd na een demonstratie op het Museumplein tegen de coronamaatregelen. De mobiele eenheid veegde twee keer het plein leeg omdat de betogers zich niet aan de coronamaatregelen hielden. In de ochtend was door demonstranten al een tekstkar onklaar gemaakt, aldus de politie.

Hoeveel mensen opgepakt rellen?

Sinds het begin van de avondklok zijn 1400 mensen aangehouden voor rellen, opruiing en opstootjes bij demonstraties.