Inhoudsopgave:

  1. Wie is de presentatrice van Koningsdag?
  2. Welke plaats heeft Willem-Alexander bezocht op Koningsdag?
  3. Waar is Willem-Alexander op Koningsdag?
  4. Hoe viert de koning zijn verjaardag?
  5. Wat doet de koning vandaag?

Wie is de presentatrice van Koningsdag?

Via een selfie-straat langs de vijver van de campus gaat het gezin naar de studio met praattafel. Met presentator Isolde Hallensleben als gastvrouw staan onder meer gesprekken met ontwerpers gepland, wordt een regioquiz gespeeld en is er aandacht voor food design.

Welke plaats heeft Willem-Alexander bezocht op Koningsdag?

De plaatsen die Koning Willem-Alexander heeft bezocht: 2014 - De Rijp en Amstelveen. 2015 - Dordrecht. 2016 - Zwolle.

Waar is Willem-Alexander op Koningsdag?

Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 54e verjaardag in Eindhoven. Het is zijn achtste Koningsdag. Voor het tweede jaar op rij zijn de festiviteiten vanwege het coronavirus aangepast.

Hoe viert de koning zijn verjaardag?

De koning rijdt met Amalia voorop in een oude DAF die de koninklijke familie jarenlang gebruikte tijdens vakanties in Italië. Ook staan er onder meer optredens, een regioquiz en een talkshow op het programma. Vanaf 10.45 uur is het bezoek van de Koninklijke familie te volgen via een livestream bij Omroep Brabant.

Wat doet de koning vandaag?

De Koning vervult taken van staatkundige aard, zoals de ondertekening van wetten, het beëdigen van bewindslieden en commissarissen van de Koning, en taken van ceremoniële aard, zoals het ontvangen van andere staatshoofden en buitenlandse ambassadeurs en het afleggen van staatsbezoeken.