Inhoudsopgave:

  1. Wat moet een baby muis eten?
  2. Wat eet een wilde muis?
  3. Wat drinkt een veldmuis?
  4. Welke melk voor muizen?
  5. Wat eet een veldmuisje?
  6. Wat eet een spitsmuis?

Wat moet een baby muis eten?

Geef de babymuizen voldoende water en voer.
  • Je hoeft de pellets na een tijdje niet meer nat te maken.
  • Appels, bananen en broccoli zijn prima snacks voor muizen. ...
  • Muizen drinken gemiddeld 3 tot 7 milliliter water per dag. ...
  • Eerst haalden de muizen hun vocht uit de melk, maar nu ze droog voer eten hebben ze water nodig.

Wat eet een wilde muis?

In principe eten muizen alles. Ze hebben een voorkeur voor plantaardig voedsel, maar ook insecten staan op het menu. Bosmuizen eten zelfs ook kleine vogeltjes en wormen.

Wat drinkt een veldmuis?

De eerste 1 a 2 dagen kun je ze melk of water geven, maar daarna hebben zij meer voedingsstoffen nodig. Het beste kun je een potje babyvoeding bij de supermarkt halen en dat voeren. Eventueel kun je zelf een papje maken met groente, fruit, water en brood. Jonge muizen kunnen nog niet goed zelf eten.

Welke melk voor muizen?

Melk voor muizen Voor de huismuis en andere inheemse muizensoorten zoals veldmuis, spitsmuis en woelmuis adviseren we FoxValley 30/50. Dit bevat iets minder vet en lactose dan de moedermelk, maar komt het dichtst in de buurt.

Wat eet een veldmuisje?

De veldmuis springt of klimt zelden of nooit. De veldmuis is een planteneter, hij eet vooral graangewassen, bollen, aardappelen, kool, wortels en ook boomschors.

Wat eet een spitsmuis?

Hij jaagt op ongewervelde dieren zoals insecten, spinnen, larven, pissebedden, slakken, wormen, motten, muggen en kakkerlakken, maar ook gewervelde dieren zoals hagedissen, jonge muizen en aas. Daar waar wespen- en hommelnesten op een bereikbaar plek zitten, worden ze wel eens geplunderd door spitsmuizen.