Inhoudsopgave:

  1. Waar naartoe met houtafval?
  2. Wat kost het om bielzen afvoeren?
  3. Wat zit er in bielzen?
  4. Wat kost een Treinbiels?
  5. Waar naartoe met paletten?
  6. Wat gebeurd er met houtafval?
  7. Wat doen met Treinbiels?

Waar naartoe met houtafval?

Waar kan je terecht met houtafval? Bepaalde afgedankte houten voorwerpen kan je meegeven met de grofvuilinzameling aan huis. Houtafval kan je naar het recyclagepark brengen.

Wat kost het om bielzen afvoeren?

Geïmpregneerd hout en bielzen moeten sinds dit jaar apart van overig hout worden aangeboden bij de Rd4 milieuparken. Voor het inleveren deze vervuilde houtsoorten moet het grofvuiltarief van 25 euro per kubieke meter betaald worden.

Wat zit er in bielzen?

Oorspronkelijk waren dwarsliggers vrijwel altijd van hout. Deze zogenoemde bielzen werden onder meer gemaakt uit gecreosoteerd beukenhout. Houten dwarsliggers laten veel meer vrijheid toe in het plaatsen van boorgaten en keuze van lengte van dwarsliggers. Ze worden dan ook veelgebruikt bij wissels, vormingscentra …

Wat kost een Treinbiels?

TREINBIELS
PRIJZEN INCLUSIEF 21 % B.t.w.
TREINBIELS 15 X 25 cm 2,60 m Eik A€ 28,00
TREINBIELS WISSELS 3,00 tot … AZOBE PRIJS/LOPENDE M€ 20,00
TREINBIELS WISSELS 3,00 tot 4,30 m EIK PRIJS/LOPENDE M€ 16,00
TREINBIELS 25 x 25 cm, 2,60 m EIK VIERKANT EIK€ 30,00

Waar naartoe met paletten?

Als je hem niet in stukken kunt zagen en opstoken (en ook niemand wil hem eventueel voor dat doel gratis ophalen), dan zul je hem naar het grof vuil / de vuilstort moeten brengen danwel door de gemeente laten ophalen, inclusief de daaraan verbonden kosten.

Wat gebeurd er met houtafval?

De hoogwaardige houtfractie, A-hout, wordt nuttig toegepast als secundaire grondstof in de houtvezelindustrie en spaanplaatindustrie. Houtfracties met een lagere kwaliteit, B-hout en C-hout, worden ingezet als biobrandstof voor het opwekken van duurzame energie in bio-energiecentrales in binnen- en buitenland.

Wat doen met Treinbiels?

Treinbiels worden naar een gespecialiseerde verwerkingsinstallatie gebracht waar ze versnipperd worden voor verbranding.