Inhoudsopgave:

 1. Waar komen tonkabonen vandaan?
 2. Hoeveel weegt een tonkaboon?
 3. Hoe gebruik je tonkabonen?
 4. Wat is Tonka voor geur?
 5. Wat doet Tonka met je haar?
 6. Wat betekent Tonka?
 7. Hoe smaakt tonkaboon?
 8. Hoeveel tonkabonen in bier?
 9. Hoe ruikt tonkaboon?
 10. Wat betekent oud in parfum?
 11. Hoeveel vanille in bier?
 12. Welke vergistbare ingrediënten zitten er in het Russische Imperial Stout bier?
 13. Hoe ruikt Muguet?
 14. Hoe ruikt Black oudh?
 15. Hoeveel citroenschil in bier?
 16. Hoeveel kruidnagel in bier?
 17. Welke hop in stout?
 18. Welk parfum ruikt naar lelietjes van dalen?
 19. Hoe ruikt oudh?

Waar komen tonkabonen vandaan?

De tonkaboon is de vrucht van Dipteryx odorata, een boom uit de Fabaceae-familie die in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt. Het zaad van deze vlinderbloemige is zwart en gerimpeld aan de buitenkant en bruin binnenin. De geur heeft iets weg van vanille, amandel, kaneel en kruidnagel.

Hoeveel weegt een tonkaboon?

De tonkaboon is de vrucht van de tonkaboom ofwel Dipteryx odorata (Aubl.) Willd. . Ze hebben een zoete geur van coumarine die aan amandel, vanille en specerijen doen denken. Een tonkaboon weegt 1 a 2 gram, per 100 gram bonen moet je rekenen op ongeveer 70 stuks.

Hoe gebruik je tonkabonen?

De tonkaboon is heel bijzonder: het heeft een sterk aroma, dat doet denken aan vanille, kers, zoete amandelen, hooi en kaneel. Het is iets pittiger dan vanille. Meestal gebruik je het in een gerecht door een klein beetje van het boontje te raspen, zoals je ook wel doet met verse nootmuskaat.

Wat is Tonka voor geur?

Tonka is een heilig boontje uit Zuid-Amerika, waarvan de geur doet denken aan vanille en amandelen. De geur is intens en kan zelfs een beetje hallucinerend werken.

Wat doet Tonka met je haar?

Het stimuleert de haargroei, gaat haarroos tegen, stopt haaruitval en geeft het haar een mooie glans. Het is echter de Tonka Olie die momenteel in heel wat haar- en verzorgingsproducten gebruikt wordt. Tonka olie wordt gewonnen uit de tonkabonen. ... Tonka olie kan ook gebruikt worden om eczeem en psoriasis te behandelen.

Wat betekent Tonka?

Tonka = tonka is een Slavische meisjesnaam. De naam tonka wordt voornamelijk gebruikt in Slovenië. Tonka = [bedrijf] - tonka was een Amerikaans producent van modelauto`s, vooral vrachtauto`s en bouwvoertuigen als hijskranen, graafmachines en bulldozers.

Hoe smaakt tonkaboon?

Ze zijn zoet en bijzonder aromatisch (beetje vanille, rumachtig). Ze ruiken naar vanille, amandel, kaneel en kruidnagel, het is een bijna hypnotiserende geur. De tonkaboon leent zich uitstekend als smaakmaker in ijs, crème brûlée, bonbons en dessertsauzen.

Hoeveel tonkabonen in bier?

De tonkaboon is heel bijzonder: het heeft een sterk aroma, dat doet denken aan vanille, kers, zoete amandelen, hooi en kaneel. U gebruikt 3-4 bonen op een brouwsel van 20 liter.

Hoe ruikt tonkaboon?

Hoe ruikt het? De geur van tonkabonen doet denken aan volle vanille, warme pudding, hooi-bloemen, amandelen en exotische rum (en dat dan door elkaar gemengd!). Het doet niet alleen zoet aan, maar heeft een elegante aromatische volheid zoals kaneel, en het pudding-achtige troostende van vanille.

Wat betekent oud in parfum?

Oudh, aoud of oud, (uit de Arabische taal, uitgesproken als 'oed') wordt ook aangeduid met agarwood of adelaarshout. ... Omdat de Aquilaria boom zeldzaam is, het proces van harsvorming en de oogst daarvan zo complex is, is Oudh één van de meest kostbare en gewilde parfum grondstoffen ter wereld.

Hoeveel vanille in bier?

-Ik ga er 1 stokje vanille (1 á 1,5 gram per stuk, Bourbon uit Madagaskar) in doen tijdens de nagisting.

Welke vergistbare ingrediënten zitten er in het Russische Imperial Stout bier?

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamKleur
1,00 kgRogge / Rye Pale Ale mout6 EBC
0,73 kgWhiskymout, heavy peated 25ppm3 EBC
0,73 kgCaramunich II120 EBC
0,29 kgChocolademout800 EBC

Hoe ruikt Muguet?

Muguet is de Franse naam voor lelietje van dalen. ... Zij werden ook wel 'muguet' genoemd: galante man, dandy. Hoe ruikt het? Lelietjes van dalen ruiken groen, licht, zacht, bloemig en zoet.

Hoe ruikt Black oudh?

Als je in Arabische landen geboren bent of lang gewoond hebt, ervaar je de geur waarschijnlijk als zeer bekend, comfortabel en feestelijk. Als wij de pure olie omschrijven is het met 'vol, complex, warm, balsamisch, aromatisch, houtig, iets rokerig, stoffig, een vleugje muffe boeken en oude kelders'.

Hoeveel citroenschil in bier?

1 gram zeste citroen(schil) per liter bij vlam uit.

Hoeveel kruidnagel in bier?

Door de sterke aroma's raden we aan om het pas de laatste vijf tot tien minuten de specerijen toe te voegen. De kruidnagel hoeft niet vermalen te worden en kan rechtstreek in de brouwpan gegooid worden. Door de krachtige smaak wordt er aangeraden om maar 0,3 tot 1 gram kruidnagel per 10 liter bier te gebruiken.

Welke hop in stout?

Nog steeds kan een stout een grotere dosis hop hebben dan veel andere brouwsels, maar de hop hoeft niet op te vallen. Gebruik daarom hop met een relatief hoog alfazuurgehalte en een weinig verschillende smaak zoals het Amerikaanse Warrior.

Welk parfum ruikt naar lelietjes van dalen?

Diorissimo is een parfum dat de frisheid van het lelietje-van-dalen, de favoriete bloem van Monsieur Dior, sublimeert.

Hoe ruikt oudh?

Hoe ruikt oud? Oud kent een rokerige en mysterieuze geur. In de parfumwereld wordt de olie gewaardeerd om zijn zoete, houtachtige, aromatische en complexe geur. In het Westen wordt de geur geassocieerd met verleiding, terwijl Oud in het Midden-Oosten juist staat voor troost en bescherming.