Inhoudsopgave:

  1. Waar was het Zuiderziekenhuis?
  2. Hoe heette het Maasstad Ziekenhuis eerst?
  3. Hoe groot is Vreewijk?
  4. Hoeveel woningen heeft Vreewijk?
  5. Hoeveel mensen wonen er in Vreewijk?

Waar was het Zuiderziekenhuis?

Het Zuiderziekenhuis ook wel het Zuider genoemd, was een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. In 2000 fuseerde het Zuiderziekenhuis met het Sint Clara Ziekenhuis tot Maasstad Ziekenhuis.

Hoe heette het Maasstad Ziekenhuis eerst?

In 2000 is het Zuiderziekenhuis met het St. Clara Ziekenhuis gefuseerd en wordt zij vestiging Zuider. Beide ziekenhuizen zijn in hun eigen panden gehuisvest gebleven, maar krijgen de gezamenlijke naam Medisch Centrum Rijnmond-Zuid (MCRZ). Sinds 1 september 2008 is deze naam gewijzigd in Maasstad Ziekenhuis.

Hoe groot is Vreewijk?

207 ha. Vreewijk, ook wel Tuindorp Vreewijk, is een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk wordt begrensd door de Strevelsweg/Bree/Breeweg in het noorden, de Colosseumweg in het oosten, de Smeetslandsedijk in het zuiden en de Vaanweg in het zuidwesten.

Hoeveel woningen heeft Vreewijk?

Definities woningkenmerken buurt Vreewijk: 7.147 woningen & 8.452 adressen: Zie de toelichting onder de grafiek met het "aantal adressen per gebruiksdoel" op deze pagina.

Hoeveel mensen wonen er in Vreewijk?

Vreewijk heeft 13.745 inwoners met een bevolkingsdichtheid van 6.705 inwoners per vierkante kilometer. Deze 13.745 inwoners bestaan uit 6.555 mannen en 7.190 vrouwen.