Inhoudsopgave:

  1. Waarom kan je ESP uitzetten?
  2. Kan je ESP uitzetten?
  3. Waarom moet ASR uitschakelbaar zijn?
  4. Wat is het doel van ASR?
  5. Wat is de functie van ASR?
  6. Wat doet het ASR systeem en hoe wordt het ook wel genoemd?
  7. Wat is ASR Mercedes Sprinter?

Waarom kan je ESP uitzetten?

Het beste antwoord. Omdat als er een storing optreed in je ESP het fijn is om het uit te kunnen zetten en door te kunnen rijden naar een garage zonder dat je wielen telkens in de rem schieten.

Kan je ESP uitzetten?

Hierbij spelen het wegdek, de offroad-capaciteiten van de auto en de mogelijkheid om ESP uit te schakelen een rol. Sommige auto's hebben zo'n knop niet, maar het systeem is uit te schakelen via het menu op het dashboard.

Waarom moet ASR uitschakelbaar zijn?

ASR is uit te schakelen omdat je anders bij het trekken van b.v. een aanhangwagen op een gladde (onverharde) ondergrond niet vooruit komt. De elektronica grijpt in wanneer de wielen dreigen door te slippen. De aangedreven wielen moeten dan eigenlijk (kunnen) slippen. Hetzelde geldt voor als je tegen een helling staat.

Wat is het doel van ASR?

ASR staat voor de afkorting Anti Slip Regeling (ASR) of Traction Control System (TCS). ... ASR is geen stabiliteitssysteem zoals ESP. ASR zorgt ervoor dat als er te veel gas gegeven wordt, de wielen niet doorslippen en de auto onder controle blijft.

Wat is de functie van ASR?

ASR zorgt ervoor dat je banden niet doorslaan, hoe hard je het gaspedaal ook intrapt. Dankzij ASR vind je dus een stuk makkelijker grip op een glad wegdek en blijf je beter in controle achter het stuur.

Wat doet het ASR systeem en hoe wordt het ook wel genoemd?

Anti Slip Regeling (ASR): Een ASR (Anti Slip Regeling) zorgt ervoor dat als er te veel gas wordt gegeven. de wielen niet doorslippen en de auto onder controle blijft. ... Het ASR systeem zorgt er dan voor dat tijdens het versnellen de wielen op de aandrijfas niet doordraaien. Zo heeft de chauffeer meer grip op de weg.

Wat is ASR Mercedes Sprinter?

De Sprinter, die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en gunstige kilometerkostprijs, is uitgerust met een veiligheidspakket waaronder ABS, ASR (Anti Slip Regeling) en het stabiliteitsprogramma ESP voor de gesloten bestelwagens. ... Het laadvermogen van de Sprinters is in alle uitvoeringen hoog.