Inhoudsopgave:

  1. Welke schepen had Columbus?
  2. Wat hebben Santa Maria Niña en Pinta gemeen?
  3. Hoe heet Columbus?
  4. Wat wilde Columbus bereiken met zijn reis?
  5. Wat vervoerde Columbus?

Welke schepen had Columbus?

De Niña (ook wel Neña genoemd) was een van de drie schepen tijdens Christoffel Columbus' ontdekking van Amerika. De andere schepen waren de Pinta en de Santa María.

Wat hebben Santa Maria Niña en Pinta gemeen?

De Niña werd gebouwd op de scheepswerf in de haven van La Ribera in Moguer, Spanje tussen 14. Het schip was van hetzelfde type en had dezelfde afmetingen als de Pinta. Het was een karveel van 15 meter lang en 5 meter breed. De grootste mast was 15 meter hoog.

Hoe heet Columbus?

Christoffel Columbus (Italiaans Cristoforo Colombo, Spaans Cristóbal Colón, Portugees Cristóvão Colombo, Latijn Christophorus Columbus; Genua, 1451 – Valladolid, ) is de beroemdste ontdekkingsreiziger uit het tijdperk van de grote ontdekkingen.

Wat wilde Columbus bereiken met zijn reis?

Hij maakte naam door zijn 'ontdekking' van Amerika onder Spaanse vlag in 1492. Columbus dacht na het oversteken van de Atlantische Oceaan Indië bereikt te hebben, maar was in werkelijkheid gestuit op een Nieuwe Wereld.

Wat vervoerde Columbus?

In de zomer van 1476 bevond hij zich naar verluidt op een vloot van Genuese schepen die een vracht naar Lissabon vervoerde. Voor de kust van Portugal werd de vloot aangevallen door Franse zeerovers en werd het schip van Columbus tot zinken gebracht. ... Columbus maakte vier expedities over de Atlantische Oceaan.