Inhoudsopgave:

  1. Kun je depressief worden van oxazepam?
  2. Hoeveel oxazepam bij depressie?
  3. Wat is de stofnaam van oxazepam?
  4. Wat doet oxazepam met je lichaam?
  5. Wat zijn de symptomen van afbouwen van oxazepam?

Kun je depressief worden van oxazepam?

Zelden voorkomende bijwerkingen van oxazepam Tegenovergestelde reacties dan de oorspronkelijke werking van oxazepam. Normaal gesproken werkt het middel rustgevend. Zelden komt het voor dat het middel juist rusteloosheid, opwinding en prikkelbaarheid veroorzaakt. Depressieve gevoelens.

Hoeveel oxazepam bij depressie?

Bij ernstige pathologische angst en spanning samengaand met depressie: 10–20 mg 3–4×/dag.

Wat is de stofnaam van oxazepam?

Oxazepam is sinds 1964 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de namen Seresta, Seresta Forte en als het merkloze Oxazepam en Oxazepamum. Het is te verkrijgen in tabletten.

Wat doet oxazepam met je lichaam?

Oxazepam behoort tot de benzodiazepinen. Het werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. Artsen schrijven het voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning.

Wat zijn de symptomen van afbouwen van oxazepam?

Na enkele weken is er kans dat u afhankelijk bent geworden van het medicijn. U merkt dat aan ontwenningsverschijnselen als u niet meer slikt, zoals angst, hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid, rusteloosheid en geïrriteerdheid. Gebruik dit middel daarom niet langer dan enkele weken.