Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel Galápagos schildpadden zijn er nog?
  2. Hoe oud worden Galápagos schildpadden?
  3. Waar zijn de Galapagos eilanden?
  4. Wat is de vijand van de reuzenschildpad?
  5. Waar komt de naam Galapagoseilanden?
  6. Waarom Galapagoseilanden?
  7. Wat is de grootste vijand van de Schildpad?

Hoeveel Galápagos schildpadden zijn er nog?

Sinds de ontdekking van de eilanden zijn er naar schatting ongeveer 10 miljoen dieren omgebracht.

Hoe oud worden Galápagos schildpadden?

Net uit het ei gekropen Galápagos-schildpadjes wegen minder dan een pak suiker maar ze kunnen minstens 150 jaar oud worden en wel 120 cm lang worden.

Waar zijn de Galapagos eilanden?

De Galápagos Eilanden liggen in de Stille Oceaan, zo'n 1.000 kilometer van het Zuid-Amerikaanse continent. Ze omvatten 19 eilanden, die samen met het omliggende zeereservaat een 'levend museum en toonbeeld van evolutie' worden genoemd. Voortdurende seismische en vulkanische processen hebben de eilanden gevormd.

Wat is de vijand van de reuzenschildpad?

Schildpadden hebben niet veel vijanden. Soms eet een krokodil een moeras-schildpad op. Of verliest een zee-schildpad een gevecht met een haai. De enige grote vijand is de mens.

Waar komt de naam Galapagoseilanden?

De officiële naam van de Galapagos eilanden is: “Archipel van Colón”. In 1589 verscheen voor het eerst de naam “Islas Encantadas” maar deze werd door scheepvaarders veranderd in Galapagoseilanden. Deze naam is te wijten aan de reusachtige schildpadden die hier te vinden zijn.

Waarom Galapagoseilanden?

De Galapagos Eilanden staan bekend om hun ongerepte schoonheid en uitzonderlijke natuur. Vanwege de geïsoleerde ligging ten opzichte van het vasteland hebben de eilanden een uniek ecosysteem en kom je hier vele dieren tegen die je nergens anders ter wereld zal vinden.

Wat is de grootste vijand van de Schildpad?

Volwassen exemplaren zijn vaak langer dan een meter (met uitzondering van Lepidochelys-soorten) en hebben weinig te duchten van natuurlijke vijanden. De grootste bedreiging is de mens, die direct op de schildpadden jaagt om hun vlees, vet en schilden.