Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt een slotentrekker?
  2. Wat is een Cilindertrekker?
  3. Hoe maak je een Cilindertrekker?
  4. Hoe werkt een Cilindertrekker?
  5. Hoe boor je een cilinderslot uit?
  6. Hoe voorkom je Cilindertrekken?
  7. Wat is Boorbelemmering?
  8. Waarom Kerntrekbeslag?
  9. Is Kerntrekbeveiliging verplicht?
  10. Hoe werkt veiligheidsbeslag?

Hoe werkt een slotentrekker?

Een cilindertrekker is een metalen tool waarmee een slot uit de post wordt getrokken dankzij de hefboomwerking. Een slotentrekker valt buiten de categorie lockpicking aangezien het schade toebrengt aan het slot en de omgeving.

Wat is een Cilindertrekker?

De cilindertrekker is een tool waarmee u in noodgevallen de cilinder uit een slot kan trekken. Dit is een relatief snelle methode die uitstekend werkt op niet afgeschermde cilindersloten. Bijvoorbeeld oude of vastgeroeste sloten in deuren en ramen. De cilindertrekker beschadigt het slot wel.

Hoe maak je een Cilindertrekker?

Een cilindertrekker wordt gebruikt in combinatie met een boormachine. Met behulp van de boormachine plaats je een schroef in het slot. Vervolgens trek je de kern van dat slot naarbuiten d.m.v. de cilindertrekker. Hiermee trek je het slot stuk.

Hoe werkt een Cilindertrekker?

Dit is precies wat er bij cilinder- of kerntrekken gebeurt. Er wordt speciaal gereedschap in het cilinder van het slot gestoken, waardoor het cilinder gemakkelijk en snel uit het slot verwijderd kan worden. Is de kern van het slot eenmaal verdwenen, dan kunnen inbrekers de deur gewoon openen.

Hoe boor je een cilinderslot uit?

Begin dan met een 5 of 6 mm HSS boortje midden in de kern van de profielcilinder. Daarna met een grote 10mm HSS boor de gehele kern wegboren zodat u met een schroevendraaier bij de meenemer kunt komen. Met de schroevendraaier kunt u nu het slot openen.

Hoe voorkom je Cilindertrekken?

De beste manier om cilindertrekken te voorkomen, is het plaatsen van een zogenaamd veiligheidsbeslag met 3 SKG sterren. Dit veiligheidsbeslag helpt goed, want het maakt voor de inbrekers vrijwel onmogelijk om de cilinders eruit te trekken. Het veiligheidsbeslag houdt de cilinder tegen.

Wat is Boorbelemmering?

Boorbelemmering, gehard stalen stiften maken doorboren cilinder moeilijk. Anti-slagpick, niet te openen door “slagsleutel methode”.

Waarom Kerntrekbeslag?

Het blokje dat dient als kerntrekbeveiliging, zorgt ervoor dat inbrekers niet gemakkelijk meer bij de cilinder van uw slot kunnen. ... Bij een cilinderslot met kerntrekbeveiliging en kerntrekbeslag is het voor indringers onmogelijk om makkelijk, snel en ongemerkt bij de cilinder te komen.

Is Kerntrekbeveiliging verplicht?

De werkgroep kwaliteitsbeheer van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)heeft daarom besloten dat het vanaf verplicht is om cilindertrekbeveiliging te hebben op bergings- en schuurdeuren. Dit geldt zowel bij renovatie van bestaande bouw als bij nieuwbouwwoningen.

Hoe werkt veiligheidsbeslag?

Een veiligheidsbeslag is een product waarmee buitendeuren extra beveiligd kunnen worden. Een veiligheidsbeslag bestaat uit een buiten- en binnenschild. Het buitenschild wordt vastgezet vanuit de binnenkant, waardoor er aan de buitenkant geen schroeven te zien zijn.